Antony Hamilton Projects (AUS): Black Project 1 / MEETING

2400 Ft / diákjegy: 1900 Ft
Általános bérlet érvényes
Ikerbérlet érvényes
200% TÁNC-bérlet érvényes

A​z Antony Hamilton Projects és Saburo Teshigawara & Rihoko Sato előadásait 200% TÁNC-bérlettel is lát(ogat)hatod! Az "A" jelű bérlet az első estékre (okt. 29. és nov. 14.), a "B" a második napokra (okt. 30. és nov. 15.) érvényes. A bérlet ára 3600 Ft (1800 Ft/előadás). Online bérletvásárlás ITT.
 
Antony Hamilton az egyik legjelentősebb ausztrál koreográfus. Táncosként kezdte a Chunky Move-nál és a Lucy Guerin Inc-nél, mostanra pedig saját társulatával utazza be a világot: Melbourne-től Lyonon át Berlinig. Munkájában kifinomult látvánnyal ellensúlyozza koreográfiai vakmerőségét. Kiszámíthatatlan és eredeti – kísérletezésre sarkall. Két duettel mutatkozik be Budapestnek.
 
A Black Project 1 a nagy poszt-apokaliptikus sötétség. Vagy akár a fekete lyuk, amelybe minden szín, sőt az egész emberiség beleveszett – ilyen asszociációkkal babonázgatja a nézőt Antony Hamilton. A két táncos töksötétben, feketére festve, apró, repetitív mozgáson keresztül vizsgálja, hogy miben különbözünk a gépektől – meg is nyerte az Ausztráliában nagynevű Helpmann-díjat. Videó, képzőművészet, graffiti, zuhogó eső – „fekete, fekete, fekete világ”, mégis igazán látványos.
 
A MEETINGben a két táncos egy 64 egérfogó formájú kicsi robotkákból kirakott körben áll. Az egérfogókra ceruzák vannak szerelve, beindulnak, mint a metronómok, és ütemet kocogtatnak a padlóra. Ezzel az ütemmel találkoznak a táncosok, Hamilton és Alisdair Macindoe, utóbbi egyben megrögzött ketyere-készítő, az egérfogó-ceruzák alkotója. Ritmus, kódok, számok, minták – a robot-ütőhangszerek szervezik a teret, az előadók pedig feltöltik laza dinamikával.
  
Black Project 1
Koncepció és koreográfia: Antony Hamilton
Táncosok: Antony Hamilton, Melanie Lane
Videó: Olaf Meyer
Zene: Robert Henke, Mika Vainio, Vainio and Fennesz
Produkciós manager: Nick Roux
Támogatók: The Australian Council, Arts Victoria, City of Melbourne, The Tanja Liedtke Foundation, Sasha Waltz and Guests, Radialsystem V
 
MEETING
Rendező, koreográfus és előadó: Antony Hamilton
Hangszertervező és -építő, zeneszerző és előadó: Alisdair Macindoe
Fénytervező: Bosco Shaw
Produkciós manager: Nick Roux
Jelmeztervező: Paula Levis
Támogatók: the Australia Council for the Arts
 
Producer: Freya Waterson
 
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h.
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Keddtől vasárnapig: 16h-19h
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h.
  • Hétfőn zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek