Bemutatjuk a Nonszensz-zsűrit

Bemutatjuk a Nonszensz-zsűrit

Ismerd meg Nonszensz alkotópályázatunk zsűritagjait, és az ő nonszensz történeteiket.

Bardóczy Ilka - rúdtánc művész

Mérnöknek tanult, és sportolói múlt nélkül kétszeres világbajnok lett. Magyarországon az ő társulata mutatott be először egész estés művészi előadást rúdtáncelemekből, talán láttad is az Artus Stúdióban, Vaserdő címmel.

Bardóczy Ilka a nonszenszről:
"Beálltam a kúthoz megtankolni a motorom. Ahogy indultam fizetni, valamiért mindent felkaptam a kezembe: bukósisak, kesztyűk, napszemüveg, kulcs, retikül (!), benne a pénztárcám, abban a bankkártyám. Kicsit szerencsétlenkedtem, hogy elővegyem, s mire sikerült, már mindent egy kézben tartottam nagy nehezen. Fizettem, kérte az eladó, hogy írjam alá a cetlit. Megtettem, a szabad kezemmel. Szóvá tette, hogy ez egyáltalán nem hasonlít a kártyán látható aláírásra. Ekkor észbe kaptam, s felkiáltottam: "Jaj, elnézést, balkezes vagyok, véletlenül jobbal írtam alá!" Elkérte a személyimet. Újabb szerencsétlenkedés…"


Fotó: Kopeczny Kata

Grecsó Zoltán - koreográfus és táncpedagógus

Talán jártál már a Willany Leó néven elhíresült improvizációs táncszínházi előadásain, láttál általa koreografált produkciókat, vagy őt magát a színpadon előadóművészként, esetleg téged is tanít a Színház- és Filmművészeti Egyetemen vagy a Magyar Táncművészeti Főiskolán.

Grecsó Zoltán a nonszenszről:
“Egy nyári este magamban ültem egy Jókai téri padon és szomorkodtam. Nemrég áll fel mellőlem egy lány, és mielőtt elment, véget vetett a kapcsolatunknak. Nem túl demokratikus, gondoltam, és már éppen úgy éreztem, nagyon rossz az nekem: hogy én én vagyok, de akkor váratlanul megkocogtatta egy férfi a vállam, hogy ne haragudjak meg, de itt guggolnak a feleségével, rögtön mögöttem, a bokorban, s a felesége épp most kakilt. Ha nem nagy gond, folytatta, igazán elszaladhatnék papírért a közeli kisboltba. Mit tehettem, ha már eső után jött a köpönyeg, és rajtam kívül senki sincs a közelben, elszaladtam, és addig sem sajgott a szív. Két hálás szempár pislogott a buja növényzetből, amikor odanyújtottam a gurigát. Ekkor mondhattak még valamit, de én már csak előre néztem, és Maax Raabtól a Lucky-t hallgatva indultam el a Hősök tere felé.”


Fotó: Dömölky Dániel

Eke Angéla - színművész, bábszínművész

Különféle prózai-, alternatív-, kőszínházi és bábszínházi előadásokban találkozhattatok vele, láthattatok általa rendezett hazai és nemzetközi projekteket, de hallhattatok már a Márkus Sándorral közösen alapított Nylon Group nevű kortárs bábszínházi formációjáról is. Munkásságát Junior Prima-díjjal jutalmazták 2016-ban.

Eke Angéla a nonszenszről:
“Láttam egy álmot. 
Mint egy télikabátot magamra húztam. 
És.”


Fotó: Panamy

Kukorelly Endre - József Attila-díjas író, költő, újságíró, kritikus

Talán már olvastad néhány versét, rövidprózáját, regényét, találkoztál általa írt, vagy szerkesztett újságcikkekkel az Irodalmi Jelen vagy a Kalligram című folyóiratok lapjain, esetleg láttad az Élnek még ezek? című színdarabjából készült előadást a Katona József Színházban.

Kukorelly Endre a nonszenszről: 
“Minden nonszensz, ne sisteregj, semmi erőlködés. Mondj valamit, ami nem az. Ami nem az, az is az, a dolgok alakulása nonszensz, alapból képtelen, legjobban jársz, ha tudomásul veszed. A fél pár zokni esete egyrészt képtelenség, másrészt alap. Ha képtelen helyzet áll elő, vedd úgy, ahogy van, nil admirari, ne dobd ki, ami van, ne keresgéld, ami nincs, hozd divatba a felemás-zokni-hordást.”



A Nonszensz alkotópályázat ITT érhető el.

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek