Időpont

2015.09.27. 18:00

Időtartam

Helyszín

Trafó Nagyterem

Jegyár

2400 Ft | elővételben: 1900 Ft
Az első 100 jegy elővételes

Jegyvásárlás


Linkek:

http://uh.hu/


Támogatók:

PHILL NIBLOCK (USA), THOMAS ANKERSMIT (NL)
A Trafó és az UH Fest bemutatja:

| zene

2015 SZEPT. 27.

TRAFÓ17, | UH Fest

Szeptember 27-én, az UH Fest nyitóeseményén a Trafóban ad nagyszabású, több órás koncertet Phill Niblock, nemzetközi és hazai zenészekkel együttműködve. Az estén fellép továbbá Thomas Ankersmit is.
 
A nyolcvanegy éves Phill Niblock az akadémián kívüli amerikai avantgárd egyik legfontosabb alakja: zajzenész, filmes és videóművész, kísérleti zeneszerző. Komputerzenéje a drone-ból és a minimailzmusból ered, végtelenül sűrű, monolitszerű harmoniái és diszharmoniái mégis egészen sajátos, intuitív zenei nyelvet képviselnek. Phill Niblock szólóban játszott már az UH Festen, most több órás, köztük lefrissebb szerzeményeit is bemutató műsorral, nemzetközi vendégzenészekkel tér vissza, köztük Hilary Jeffery harsonással és Christian Kobi szaxofonossal. Ők mindketten egy-egy négytagú fúvós zenekar élén kísérik majd Niblockot. A nagylélegzetű koncertet Phill Niblock a saját készítésű filmjeinek vetítésével teszi teljessé.
 
A holland Thomas Ankermit szaxofonos is visszatérő vendég a fesztiválon, illetve Niblock rendszeres társa is az alkotásban. Ankersmit legújabb darabját mutatja be Serge moduláris szintetizátoron, illetve előad egy számára írt Niblock-darabot is.
 


uh2015

Impresszum > Fejlesztő: Bit and Pixel Kft. | Szerkesztő: Drucker Dávid | Design: Nagy Gergő Arculati elemek