Időpont

2017.03.03. 20:00


korábbi időpontok:
2016.10.27. 20:00
2016.10.28. 20:00

Időtartam

60'

Helyszín

Trafó Nagyterem

Jegyár

2400 Ft / diák: 1900 Ft
Általános bérlet érvényes
Ikerbérlet érvényes

Jegyvásárlás


Támogatók:

Az EU Kreatív Európa programja, Be Spectative, Open Latitudes3


 

/ karnevál, szenvedély, kaloda
Molnár Csaba: Az ökör

| tánc

2017 MÁRC. 3.

english-friendly, TRAFÓ18

Képek a semmiről - a semmiről, amik mi vagyunk, emberek, akik ennek a csodálatos világnak a legkiválóbb és legéletképesebb teremtményei.
 
Szabályok korlátozzák, tárgyak fedik el a testet és az elmét. El vagyunk rejtve. Elrejtve gondolatok és ideák mögé. Mások ideái mögé. Nem is halljuk már egymást, már nem is figyelünk, talán már el is vesztettük a képességet, a kíváncsiságot erre. A változás vágya, az igény, hogy továbblépjünk még talán pislákol, de túl nagy a zaj. A tömeg zaja, zagyva, felületes moraj.

Öt ember próbál túlélni a színház teremtette képzeletbeli valóságban. Testük, hangjuk és a körülöttük lévő tárgyak mintha csak egy képzeletbeli zavargás romjai lennének. Igyekeznek értelmet találni az értelmetlenben, és megérkezni az elfogadás közös mezejére. Álmodnak maguknak egy helyet, ahol a gondolat, a test, és ezek kifejezése szabad teret kap.   

"Molnár Csabának nem az első komoly találata Az ökör. A játékosan szellemes, katartikus pillanatokkal és profán fellélegzésekkel tűzdelt koreográfia a testet mutatja meg. Azt a testet, ami civilizáltságában kénytelen volt lemondani eredendő önmagáról. "  (7óra7)


 
Koreográfus: Molnár Csaba
Alkotó-előadók: Cuhorka Emese, Szeri Viktor, Vadas Zsófia Tamara, Vavra Júlia
Dramaturg: Szabó-Székely Ármin
Fény: Dézsi Kata
Fotók: Michal Hancovski
Művészeti konzultáns: Marcio Kerber Canabarro, Marco Torrice
Produkciós vezető: Rácz Anikó
Producer: SÍN Kulturális Központ
 
Külön köszönet: Porteleki Áron, Vavra Bence 

Támogatók: Az Európai Unió Kreatív Európa programja, Be Spectative, Open Latitudes3, Visegrad Fund, Ponec Theatre Prága, Stúdió Alta Prága, Nemzeti Kulturális Alap

A Trafó és a SÍN közös produkciója.


MOLNÁR CSABA
Molnár Csaba a hazai fiatal táncszcéna krémjébe tartozik, védjegye az iróniával vegyített mélység és a szakralitásba oltott popkultúra.Táncművészeti tanulmányit a Budapest Táncművészeti Szakközépiskolában kezdte, majd a brüsszeli P.A.R.T.S.-ban folytatta. 2010-től dolgozik a Hód Adrienn vezette Hodworks-szel.
Alkotóként és előadóként részt vett a számos díjat bezsebelő Nyúzzatok meg produkcióban, amivel mára már bejárta a világot. Önálló koreográfusként két éve a Trafóban mutatta be Dekameron című koreográfiáját, tavaly pedig az Eclipse-et, melyben korábbi alkotótársai mellett a Budapest Kortárstánc Főiskola táncosai láthatók. Marcio Canabarró-val közös darabja, a Tropical Escape idén Lábán Rudolf-díjat kapott.

Impresszum > Fejlesztő: Bit and Pixel Kft. | Szerkesztő: Drucker Dávid | Design: Nagy Gergő Arculati elemek