Időpont

2018.04.05. 19:00

Időtartam

Helyszín

Trafóklub

Jegyár

500 Ft

Jegyvásárlás

/ egy, kettő, három
JazzaJ - K-Monitor: Infomusic
Vizuális zenei performansz

| zene

| | smART

2018 ÁPR. 5.

Trafóklub, 2017-18

Hogyan érvényesülhet értékítélet a zene nyelvén? Hogyan tud az infómuzsika összefüggéseket kiemelni, relációkra rávilágítani? Hogyan válhatnak különböző értékgörbék, közbeszerzési ábrák vagy valutaárfolyamok egy-egy szerzemény alapanyagává? Az Infomusic játékos eszközökkel hívja fel a figyelmet komoly témákra, miközben az internet feneketlen kútjából felhozott, egymással látszólag semmilyen összefüggést nem mutató adatokból gyúr elektronikus zenei live-actet.
 
Az adatalapú zeneszerzés napjaink számítógépes környezetében mindinkább új lendületet kap. Az elmúlt évtizedekben több száz grafikus partitúra, sajátos kombinatorikus logikán alapuló hangművészeti alkotás született. A különféle szoftverek széles lehetőségek tárházát nyitották meg a zeneszerzők számára a különféle adatbázisok zenévé alakítására.
 
A JazzaJ zenei projektjeinek fő inspirációs elemei és játékterületei a közönség és előadó, az improvizáció és kompozíció, az élő és felvett anyagok kölcsönhatása, a pillanat megélése. A nyílt adathasználatot és adatvizualizációs módszertanokat népszerűsítő K-Monitorral közös kollaboráció eredményeként ezúttal a szabadon elérhető internetes adatmezők saját világába vezetnek be.
 
Közreműködik: RUBIK Ernő Zoltán, BOLCSÓ Bálint, KOVÁTS Gergő, LÉDERER Sándor
Együttműködő partnerek: K-Monitor, Bánkitó Fesztivál, Let it Be! art agency
 
http://jazzaj.hu
http://k-monitor.hu/fooldal
 

Impresszum > Fejlesztő: Bit and Pixel Kft. | Szerkesztő: Drucker Dávid | Design: Nagy Gergő Arculati elemek