FELHÍVÁS!

Építs velünk együtt archívumot! Az Impex Trafó Galériában zajló kutatási projektjéhez archív anyagokat keresünk. Rendszeres látogatója voltál az Újlak csoport kiállításainak? Követted a Törökfürdő, vagy a Kis Varso, a Lumen és hasonló helyek eseményeit? Fényképeket, videóanyagokat, eredeti meghívókat, újságcikkeket, emlékeket, véleményeket vagy bármilyen egyéb hasznos anyagot gyűjtünk az elmúlt 18 évben működött/működő önszerveződő művészeti helyekről. A gyűjtés 2008. június 15-ig a Trafó Galériában zajlik.

contact@impex-info.org

www.impex-info.org

a TÁP Színház megnyitó performansza: PÁT helyzet

Jártak már egy könyvben? Képzeletben bizonyára sokszor, de most a fizikai térben is megtehetik ezt: az Impex – Kortárs Művészeti Szolgálható ugyanis abból az alkalomból, hogy egy kísérleti periódusra a Trafó Galériába költözik, egy térbeli könyvet tervez bemutatni, egy komplex installációt, gondolatok térbeli és vizuális kiterjesztését.

Van egy maroknyi, különböző szakmai tudással és háttérrel rendelkező fiatal, akikben megfogalmazódott az elhatározás, hogy egy új típusú, független művészeti színteret hozzanak létre valahol a városban – így nyílt meg végül 2006 őszén az Impex – Kortárs Művészeti Szolgáltató Budapesten, a ‚nagy‘ West-Balkán kult-szórakozóhely egyik épületszárnyában. Az önszerveződő, kollaboratív, nyitott struktúrájú hely profilját képző- és fotóművészeti kiállítások, előadások, workshopok, kreatív és szakterületeken átívelő kezdeményezések, közösségi programok szervezése alakította ki.

A városrendezési terveknek megfelelően a befogadó épület lebontásával az Impex életében egy új, állandó nyilvános térhasználat nélküli korszak kezdődött, ami azonban lehetőséget ad a csapatnak arra, hogy újra átgondolják eddigi munkájuk eredményeit, tétjét, értelmét. Ehhez kapcsolódóan a feszített tempójú Impex-story előzményeit, történéseit, élményeit, tapasztalatait, és az ezekhez kapcsolódó témákat egy könyvben tervezik összegezni.

A „Nem kacsák vagyunk egy tavon…” projekt az informalitás, a káosz és rend, a korrekciós gyakorlat, és a közösség fogalmaival foglalkozik. Ideiglenesen a Trafó Galériába beköltözve egy kis, alulról szerveződő csapat tesz kísérletet arra, hogy ezeket az elmúlt öt év magyarországi kulturális tapasztalatainak, törekvéseinek, láthatatlan struktúráinak fényében, saját szempontjai alapján lekövesse és megvitassa.

Az IMPEX – Kortárs Művészeti Szolgáltató egy a művészet és a kultúra területén végzett munkára, kutatásra és kísérletezésre szerveződött független, rugalmas közösség az alternatív és az intézményi lét határán. Ez alkalommal öt héten keresztül különböző tevékenységek bázisává teszik a galériát, kutatóteret, archívumot, nyilvános beszélgetések helyét és vizuális gyűjteményt hozva létre. A funkcionális tértervezés – egyfajta eszme-design – művek, jegyzetek, kutatási anyagok, asszociációs modellek és helyzetek kollázsaként valósul meg.

A fenti fogalmakra épülő, napi szinten zajló kutatás és dokumentáció, különböző nyilvános eseményekkel kiegészülve, egy az IMPEX által tervezett könyv struktúrájának felel meg.

június 1-ig: gyűjtés – rendszerezés – dokumentálás – tervezés – szerkesztés – gépindítás

Kapcsolódó események:

április 29.: Szerdahelyi Lujza – mini workshop & az In-between Zones kiadvány bemutatója

május 14.: MEGMONDOM vagy megkérdezem / beszélgetés

május 27.: Networked Culture – beszélgetés, DVD- és könybemutató

május 31.: Bolhapiac


TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek