Mécs Miklós, Mécs Miklós, Mécs Miklós és Mécs Miklós

(+ Fischer Judit és a Sz.A.F.)

POSZTADOKKAPOKALIPTIKUS

POSZTADOKKAPOKALIPTIKUS

Mécs Miklós, Mécs Miklós, Mécs Miklós és Mécs Miklós (+ Fischer Judit és a Sz.A.F.) kiállítása

Kurátor: Szalai Borbála

Megnyitó: 2019. szeptember 27. (péntek) 19 óra

Látogatható: 2019. november 3-ig

Mécs Miklós intermédia művész és haszontalan művész folyamatosan teszteli saját mohóságát; már-már sportot űz abból, hogy veszni hagyja az igazán jó ötleteket, „szeret pepecselni, de csak egy percig”, és „sok energiát feccölni abba, hogy megmutassa a közönyét”. „Belülről rágja a száját, hogy kisebb legyen az arca.” Programszerűen „igyekszik nem csinálni semmit (hisz úgy is minden megtörténik)”, „pénz nélkül él” („stadionra gyűjt”), és próbálja „a jövőt végképp eltörölni”.

A Posztadokkapokaliptikus című kiállításon az utóbbi 20 év több száz teleírt jegyzetfüzetéből kiemelt mondatok, ötletek, nem megvalósítandó mű-tervek, kritikus kijelentések és posztkonceptuális megállapítások olvashatók különböző formákban (futófényen, alufóliára karcolva, vagy éppen macskakövekre írva). Olyan, hol vicces, hol filozofikus mondatok ezek, melyekre akár életvezetési javaslatokként vagy lelki gyakorlatok kiindulópontjaiként is tekinthetünk. A kiállítás időtartamára a mondatok mellé a művész is beköltözik. A leginkább szanatóriumra emlékeztető kiállítást és/vagy a tüdőgyulladásból éppen lábadozó művészt látogatók akár be is feküdhetnek a kórterem ágyainak egyikébe és további ötleteket cserélhetnek Méccsel. A látogatási idő nincs korlátozva!

Csakúgy, mint általában, Mécs e kiállítás kapcsán is gondolkodó- és alkotótársakkal dolgozott együtt. A kiállítás fontos résztvevője még Fischer Judit, és a vele közösen alapított “Szájjal és Aggyal Festők Világszövetsége” (Sz.A.F.) nevű művészcsoport, mely hétköznapi helyzeteket ki- vagy elfordítva mutat rá a normálisnak vagy épp abnormálisnak mondott dolgok fonákságaira.

„Ha minden kell, ahhoz egy egész emberiségre van szükség, de ha semmi nem kell, ahhoz egy ember(öltő) is elég.”

Támogató: NKA, Káli Kövek

--

Sajtó:

Hornyik Sándor: Posztadokkapokaliptikus | exindex

Tóth Ditta: Aláírni a koponyámat | Revizor online

Gáspár Sára: Be szabad jönni? | prae.hu

Miklós Erhardt: Postapocapitalist – Eine Ausstellung von Miklós Mécs, Miklós Mécs, Miklós Mécs und Miklós Mécs (+ Judit Fischer und der AMBPA) | springerin

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek