UH Fest

Coby Sey, Kee Avil, S+, Nikolaienko

     
helyszínen: 4500 Ft
elővételben: 3700 Ft
Coby Sey a délkelet londoni pezsgő zenei színtér kulcsfiguárja, a kísérleti r&b, a poszt-triphop, a jazz, az improvizáció, a grime és a klubzene határain egyensúlyozó énekes, dj és producer; Mica Levi, Tirzah, Babyfather (Dean Blunt), Klein és Kwes rendszeres alkotótársa; a CURL kollektíva alapító tagja, illetve az NTS rádió rezidense.
Coby Sey évek óta érlelődő zenei víziójának régóta várt csúcspontja a most szeptemberben megjelenő első szólólemeze, a Conduit, amelyet új koncertműsor kísér, színpadon pedig Ben Vince, Momoko Gill és Alpha Maid a társai – szintén nem ismeretlen figurák. Velük mutatja be lemezét az UH Fest keretén belül is, a Trafó nagytermében.


Az este másik vendége a montréali Vicky Mettler avantpop projektje, a Kee Avil, amely elektroakusztikus érzékenységgel nyúl a dalstruktúrához, bontja le és építi újjá szépséges, hátborzongató kompozíciókká. Gitáros-elektronikus dekonstruált dalait épp úgy hasonlítják Scott Walkerhez és a Coilhoz, mint a korai PJ Harvey-hoz vagy a kései Juana Molinához.
Első nagylemezét tavasszal jelentette meg a Constellation gondozásában, azelőtt pedig olyan nevekkel állt színpadra, mint Bill Orcutt, a Fly Pan Am, Marc Ribot vagy épp a Pere Ubu.Nikolaienko jelenleg Tallinnban élő ukrán hangkollázs művész, hangarcheológus, 2012-ben alapította Kijevben a közép-kelet-európai kortárs elektronikus avantgárdot kutató Muscut kiadót, illetve társalapítója a szovjet korszak elhallgattatott művészeinek munkásságára fókuszáló Shukainak. Nikolaienko lemezeit Jan Jelinek Faitiche kiadója, illetve a 12th Isle, Graphical, Porridge Bullet, Kvitnu, Nexsound, Muscut jelentették meg.

Az S+ Janky Máté, azaz Alley Catss, illetve Molnár András, azaz The Stanley Maneuver vadonatúj közös projektje, amely az UH Festen mutatkozik majd be.

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h.
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Keddtől vasárnapig: 16h-19h
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h.
  • Hétfőn zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek