Novi_sad

Sirens A/V & IIC - International Internal Catastrophes A/V

     
4200 Ft
3200 Ft - elővételben
(az első 50 jegy elővételes)
Trafó bérlet érvényes
A "Sirens A/V" egy innovatív projekt, ami a hang és a gazdasági adatok találkozásából született. A művészek (Ryoichi Kurokawa és Novi_sad) a tőzsdei összeomlások és gazdasági válságok száraz statisztikáit varázsolják át megelevenedő zenévé, létrehozva olyan kompozíciókat, amelyek a pénzügyi világ hullámzásait hallhatóvá teszik. A projekt keretében öt zenésznek és hangművésznek az volt a feladata, hogy olyan darabokat alkossanak, amelyek a gazdasági adatok hangzását testesítik meg. A számokat különleges hangfelvételek elemzésével dolgozták fel, hogy így új szintre emeljék a zenei élményt.
Az "IIC – International Internal Catastrophes", azaz a "Nemzetközi Belső Katasztrófák" projekt, melyet Novi_sad és Isaac Niemand hozott létre, arra inspirálja a nézőket, hogy merüljenek el a hang és kép egysége által kínált mély és összetett élményben. Az IIC célja, hogy a nézők szinte érezzék a hangok és vizuális elemek által létrehozott feszültséget és dinamikát.


Novi_sad, azaz Thanasis Kaproulias a hangművészet és a helyszínek finom részleteire fókuszáló művész, aki az Ókori Olimpiában él és dolgozik. Műveiben az anyag és a hang, a látható és a láthatatlan közötti kapcsolatot kutatja, megidézve a hangok és az emberi érzékelés közötti viszonyt. Munkái során olyan különleges hangfelvételeket és elemzési módszereket alkalmaz, mint amelyeket a NASA is használ. Zenéit a világ számos pontján ismerték el és mutatták be, és számos neves kiadó – mint a raster, Sedimental, Touch, Staalplaat és a Sub Rosa – gondozza műveit. A Hertz Fesztivál művészeti és általános igazgatójaként is tevékenykedik, és a művészeti és tudományos világ határterületein mozog.
A budapesti Ultrahang Fesztivál hatására kezdett el zenével foglalkozni.

Novi_sad projektjeit különböző formákban mutatták be mozikban, ipari helyszíneken, színházakban, koncerttermekben, templomokban, múzeumokban, előadótermekben, lakótelepeken, galériákban, olyan fesztiválokon, mint a Velencei Biennálé Filmfesztivál [Velence], MUTEK [Montreal/Mexico City], Lunchmeat [Prága], Eletronika [Belo Horizonte], FIMAV [Victoriaville], Transient [Párizs], Gray Area [San Francisco], L.E.V. [Gijon], PRECTXE [Szöul], Stimul [Prága] és olyan helyeken, mint a Roy O. Disney Koncertterem CalArts [Los Angeles], VPRO Nemzeti Rádió [Amszterdam], Cabaret Voltaire [Zürich], Itaú Cultural [São Paulo], Kortárs Művészeti Múzeum [Roskilde], Megaron/Athéni Koncertház [Athén], Haus der Kulturen der Welt [Berlin], Nemzeti Galéria [Prága], The Chapel [Seattle], B39 [Szöul], Oi Futuro Flamengo [Rio de Janeiro], EMPAC [New York], Remai Modern Múzeum [Saskatoon], Nemzeti Kortárs Művészeti Központ [Moszkva], KW/Institute for Contemporary Art [Berlin], Wood Street Galleries [Pittsburgh], Fondazione Culturale San Fedele [Milánó], The Lowry [Salford Quays], Museum für Gestaltung [Zürich], Vancouver New Music [Vancouver], Muziekgebouw aan 't IJ [Amszterdam], Le Fresnoy/Studio National D'Arts Contemporains [Tourcoing], Nemzeti Zeneakadémia [Aarhus], Einstein Kulturzentrum [München], Sesc Pompeia [São Paulo], MAM/Moder Művészeti Múzeum [Rio de Janeiro], és vendégelőadó volt olyan egyetemeken, mint az ICST/Zürichi Művészeti Egyetem [Zürich], USP/São Paulo-i Egyetem [São Paulo], Királyi Zeneművészeti Akadémia [Aarhus], CAAV/Universidad de Medios Audiovisuales [Guadalajara], Tama Művészeti Egyetem [Tokió] és mások.

Novi_sad együtt dolgozott az alábbi alkotókkal:
Lars von Trier, Helge Sten [Deathprod, Supersilent], Francisco López, Mika Vainio [Pan Sonic], Ryoichi Kurokawa, Daniel Menche, Richard Chartier, Carl Michael von Hausswolff, Jacob Kirkegaard, Rebecca Foon [A Silver Mt. Zion, Set fire to flames], BJ Nilsen, Scott Konzelmann, Irini Kyriakidou, Karl Lemieux, Konstantina Kotzamani, Isaac Niemand és Yorgos Zois.
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek