Nart Orchestra

     
4200 Ft 
3600 Ft - elővételben
(az első 50 jegy elővételes)
Trafó bérlet érvényes

A NART egy egészen különleges, terebélyes nagyzenekar: 19 tagú kortárs big-band rengeteg fúvóssal, eklektikus zenével, amely összeköti a magyar zenei élet egymástól távoli pontjait. A koncerttermek öltönyös klasszikus zenéje, a jazz és a baseball sapkás, atlétás hiphop műfajegyesítő tömeggé nő a színpadon a tucatnyi szaxofonossal,  trombitással és harsonással, mögöttük DJ-vel és ritmusszekcióval.

A Meggyes Ádám vezetésével 2018-ban alakult Nart Orchestra saját szerzeményeit is a nyitottság, határtalanság és kísérletezés jellemzi. Legismertebb sorozatuk a Fővárosi Rapcirkusz, ahol MC-kkel kiegészülve több ezres tömegeknek mutatják meg évről évre a fúvós zene erejét, de tartottak már workshopot Ghánában is, ahol helyi előadók zenéit feldolgozva adtak közös nagyzenekari koncertet. 2022-ben megjelent első önálló lemezük az "Underground Big Band Reconceptualizations" a Hunnia Records gondozásában, melynek lemezbemutatójának a Trafó Kulturális Színtér adott otthont. 2023-tól a Budapest Park és a Katona József Színház közös projektjének a Csinibaba Táncdalfesztivál zenekara.


Ezen a koncerten elhangzanak egyrészt az idén megjelent "Underground Big Band Reconceptualizations" című lemezük egyes számai, valamint a most készülő albumuk elektronikus zenei formulákat tartalmazó big band kísérletezéseik.

Az előadás részeként levetítésre kerül az Alíz Csodaországban című regény első (néma) filmes átdolgozása (1903). Noha az eredeti kópiák elvesztek, a Brit Nemzeti filmarchívum az eredeti 13 perces alkotásból 9 percet sikeresen összeollózott. Ennek nyomai a felvételen is eltérő intenzítással jelen vannak, amit zeneileg megformálva beleépítettek a zenei átdolgozásba, melyet élőben szólaltat meg a 18 fős zenekar.

Az eseményen közreműködik a KataPult Kamarakórus, színesítve az amúgy is sokszínű repertoárt.

A koncerten a vizuális hátteret Tarr Kálmán media designer biztosítja. Ezremek néven közel 20 éve VJ-zik a budapesti éjszakában. Stílusához és szívéhez legközelebb a trash műfaja áll, de a letisztult részletekben is ki tud teljesedni. Mindemellett interaktív installációkat készít.

karmester - Meggyes Ádám

alt szaxofon - Stencli Tamás
alt szaxofon - Zsemlye Sándor
tenor szaxofon - Ávéd János
tenor szaxofon - Zana Zoltán
beriton szaxofon - Kováts Gergő

trombita - Puskás Csaba
trombita - Hámori János
trombita - Táborszky Bence
trombita - Ráner Máté

harsona - Korb Attila
harsona - Csapó Krisztián
harsona - Lovay Tamás
basszus harsona - Janák Gergő

DJ - Őrsi András (ONE-AB) - Slow Village
gitár - Szekér Ádám - Irie Maffia
billentyű - Premecz Mátyás - Kéknyúl
basszusgitár - Matus Péter - Irie Maffia/Kéknyúl
dob - Dési Tamás - Irie Maffia

Linkek:

www.nartorchestra.hu

A koncert megvalósítását a Petőfi Kulturális Ügynökség, a Nemzeti Kultúrális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztréiuma támogatta.

Nart Orchestra EMMI-Emberi Erőforrások Minisztériuma
Nart Orchestra NKA - Nemzeti Kulturális Alap
Nart Orchestra Petőfi Kulturális Ügynökség
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek