Mayberian Sanskülotts

     
1500 Ft
Trafó bérlet érvényes

Hazánk egyik legötletesebb és legígéretesebb dreampop zenekara – legalábbis így emlegetik őket a hátuk mögött, miután februári Neverending Sorry című vadiúj nagylemezükkel nem voltak restek mindenkitől és mindentől bocsánatot kérni, és teszik ezt szüntelen azóta is. 

Most nem hagyományosan arra vállalkoznak, hogy lezárják az évet egy szomorúan és rendhagyóan nem átlagos koncerttel. A titkon gyakran az öregedés problémáival küzdő zenekar ugyanis jövőre belép a 10. életévébe, így hát arra gondoltak, hogy megelőlegeznek maguknak egy előszülinapi bulit a város egyik legkülönlegesebb koncerthelyszínén. Ez pedig tökéletes alapja lesz annak, hogy 2020 egy igazi Mayberian-szüliév legyen. Bár a koncert részleteiről egyelőre hallgat a zenekar, annyit elárultak azért, hogy biztosan nem egyedül állnak színpadra ezen az estén, ugyanis egyik kedvenc bandájukra bízták a felvezetést.

A 2010-ben Csordás Zita és Balogh Gallusz által alapított Mayberian Sanskülotts kezdetben a nyolcvanas évek magyar undergroundjának kazettás-szamizdatos hangzását kölcsönvéve rögzítette összetéveszthetetlen, hosszú, magányos nyarak és végtelen délutánok varázslatát megéneklő dalait és lemezeit, majd az évek során egyre bővülő tagsággal (Hromkó István, Szigeti Árpád, Várnai Szilvia, Dorozsmai Gergő) és zenei eszköztárral, a shoegaze és a dream pop felé kanyarodva építette tovább privát álomvilágát. A Mayberian Sanskülotts zenéje úgy ötvözi a nyolcvanas évek hazai és nemzetközi újhullámos zenekarainak keserédes romantikáját, a shoegaze gleccserként elomló grandiozitását és a kortárs dream pop álomszerű visszhangfüggöny mögé rejtett dallamait, hogy közben mindvégig megőrzi karakteres, azonnal felismerhető hangulatát. Csordás Zita éteri hangját egyszerre formálta a coldwave jéghideg világa és a magyar népzene; a zenekar dalai mélyén a legtisztább személyesség és az emelkedett spiritualitás kettőssége érhető tetten.
MEMBERS

Zita Csordás - vocals 

Gallus Balogh - guitar 

Gergő Dorozsmai - guitar
Szilvia Várnai - keyboards, backing vocals 

Árpád Szigeti - bass 

István Hromkó - drums

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek