smART! XTRA

Letters for Lost Echoes

     

A részvétel az esemény napján váltott múzeumbelépővel ingyenes.

10:00-18:00 Epilogue – videóinstalláció
11:00-12:00 Letters for Lost Echoes – live set
12:00-13:00 MAKRÓ VJ – interaktív vetítés a látogatók által, saját tárgyakkal

A smART! XTRA idén a Kiscelli Múzeum Ragyogj és ünnepelj! adventi eseménysorozatához egy egyedi látványvilágú audiovizuális performansszal csatlakozik a múzeum nemrég megnyitott új kiállítóterében, a Sziklapincében. Az improvizációra épülő, valós idejű Letters for Lost Echoes képzenei koncerten a MAKRÓ VJ kollektíva egy mikroszkóp lencséjén keresztül felnagyított természeti és tárgyvilágának vizuális elemei a Wave of Sound moduláris szintetizátorral komponált, az elektro-ambient, a new-age és a modern-klasszikus stílust idéző szerzeményei által állnak össze egy különleges univerzummá. Az élőben születő hangképszerzemény fiktív tájakra, színek, formák, textúrák, hangok és zajok láthatatlannak gondolt vidékeire repít. 

A Csécsi Andor által 2013-ban alapított, több nemzetközi kiadó által is jegyzett Wave Of Sound egyszemélyes zenei projekt olyan mélyről kibontakozó, hullámokat teremtő alkotói folyamat, melyben a természet bonyolultsága, az átadás folyamata és a változó évszakok által kiváltott érzelmek pulzálnak. Az elektro-ambient, a new-age és a modern-klasszikus zenei stílusokon alapuló zongorakompozíciók a dalszerző szívével rezonálva merítenek inspirációt személyes emlékekből és a körülöttünk lévő természet szépségéből megidézve Brian Eno, Ólafur Arnalds, Ludovico Einaudi, a Sigur Rós vagy éppen a Hammock zenekar atmoszférikus zenei világát.

A 2018-as városligeti gerilla partykból spontán égéssel alakult MAKRÓ VJ páros performatív jellegű, közösségi VJ-zéssel és workshopokkal kísérletezik: mikroszkópból, projektorból és a szabadtéri események helyszíneiről és természetben gyűjtögetett anyagokból, színek és formák táncából építkezve teremtenek saját univerzumokat és képi gesztusokat. Improvizációik során a növények és az apró használati tárgyak mozgása, azok képi roncsolása a különféle matériák találkozása egy-egy történetet mesél el a nézők számára éteri látványpillanatokká olvasztva a zenei ritmusokat és a felnagyított textúrákat. 

Alkotók: CSÉCSI Andor, KARA Dávid, SKRIBEK Anikó
Album borító:
HORVÁTH Krisztina
Kurátor:
KOVÁCS Andrea
Együttműküdő partner: Let it Be! art agency

http://kiscellimuzeum.hu/
https://www.facebook.com/makro.vj/
https://www.facebook.com/waveofsound/


TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek