Zanzinger, The Devil’s Trade

1500 Ft
Trafó bérlet érvényes
kortárs folk, delta blues, énekes-dalszerzők

Zanzinger, azaz Misota Dániel 2014-es bemutatkozó anyaga óta szereplője a hazai könnyűzenei életnek. A budapesti énekes-dalszerző kamaszkorát és huszas évei elejét független színházi projektekkel turnézva töltötte, ekkor kezdte írni első dalait. Ez a személyes rutin került megörökítésre Demons of Future and Past című demo EP-jén, melyet többek közt az index.hu is az év kiadványai közt említett. Zenei érdeklődése már egészen korán az amerikai folk irányzatai felé fordult, szövegeinek világa azonban merít az angol romantikából és az amerikai transzcendentalizmusból is. Hatott rá a delta blues előadói szellemisége, dalai azonban több rokonságot ápolnak a modern európai dalszerzői hagyományokkal, mint amerikai elődjeikkel. A Seasonal Winds című anyag nemcsak Zanzinger pályafutásának eddigi legfontosabb mérföldköve, de a hazai folk-színtér egyik legjobb korlenyomata is egyben.

A The Devil’s Trade néven zenélő gitáros Makó Dávid dalszerző életének elmúlt négy éve egy intenzív utazás volt. Miután 2014 végén napvilágot látott Those Miles We Walked Alone című debütáló nagylemeze, még ő maga sem tudta, mekkora és milyen útra vállalkozik. Négy év hosszú idő, főleg mikor csak ülsz és nem csinálsz semmit. A semmittevés viszont nem erőssége Makónak, hiszen ezt a négy évet azzal töltötte, hogy azzá az előadóvá válhasson, akit manapság láthatunk a színpadon. A saját zsebből finanszírozott CD-től az immár teljesen sold out bakelit nagylemez változatáig, egy kis klubban történt bemutatkozó koncertjétől Európa jelentős klubjainak színpadáig, ahol olyan előadók társaságában turnézhatott, mint a Crippled Black Phoenix vagy a Nathan Gray Collective, Makó megújította magát. Épp úgy, mint második nagylemezén, ami a What Happened to the Little Blind Crow címet kapta.

Makó a színpadon teljesen lecsupaszítja magát estéről estére, és hiába a szigorúnak tűnő külső megjelenés, az intimitás, a keserűség és a remény még sohasem tűnt ennyire őszintének, mint dalaiban. Az Európa szinte minden sarkában, turnébuszokon, utazás közben, otthon a próbateremben összekovácsolt What Happened to the Little Blind Crow Makó csodálatos utazásának egy újabb mérföldköve. A szívszorító Erdélyi népdaloktól kezdve Makó doom/stoner gyökerein át az Appalache-hegység népzenéjéig ez az új nagylemez egy olyan művészt ad nekünk, aki folyamatosan nő, fejlődik és alkalmazkodik.TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h, vasárnap és hétfőn zárva.
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Nagytermi előadásnapokon: 16-22h.
  • Nyitva: szerda-szombat: 16h-19h. Vasárnap: 10h-14h.
  • Hétfőnként és keddenként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek