Molnár Csaba - Márcio Canabarro: Téli utazás

1500 Ft
Válogasd össze a NEXT-bérletedet: 3-4-5 alkalmasat (2400/3200/4000 Ft) különböző napok előadásaiból, vagy válts kedvezményes napijegyet! A részleteket keresd a NEXT-füzetben vagy érdeklődj a jegypénztárban.

11-én 19:30-kor, az előadás előtt a Kávézóban:
NEXT fesztivál UNnepélyes megnyitó


PERFORMANSZ-ELŐADÁS / angol nyelven

Molnár Csaba és Márcio Canabarro a 2015-ös Lábán-díj után minimum kettőt lépett tovább a kísérletezés és a műfaji meghatározhatatlanság útján. Már rég nem CSAK tánc az, amit művelnek, hanem happening (?), performansz (?), lecture-performance (?) – lehet, hogy nem is kell meghatározni. Érdekes, új, felfedeznivaló világ, amely a táncon túllépve a nézők érzékelésével kísérletezik.
 
„A felvidéki Losoncon született Molnár és a brazil Canabarro közös munkája olyan, mint egy kalandos, vezetett túra egy interaktív látványraktárban vagy izgalmas produktumokat előállító manufaktúrában. Előadást látunk, és eredetvidéket, nyersanyagot tálalnak készétellel, megmutatják, mi miből lett, lesz vagy lehet, vagy mi volt ott, kéznél-fejben a készüléskor, vagy évek óta, vagy egy fél élet óta – miközben az ember kicsit bizonytalan léptekkel követi őket, mert a talaj (szó szerint is) hepehupás lesz, lesüllyed egy lépcsőfok, megmozdul a gumipadló, meggörbül a tükör, vagy elmozdul a fal. Pont mint egy elvarázsolt kastélyban, ahol a dolgok vagy épp a lakók – a műfaj természeténél fogva – nem okvetlenül azok, amiknek-akiknek látszanak. Nem arról van szó, hogy kétely merülne fel az emberben ennek az elragadóan intim játéknak az őszinteségében (sőt), sokkal inkább arról, hogy a két szereplő, aki benépesíti előttünk ezt az általuk zsúfolt teret, olykor kaján és szellemes, ám jól-eső játékot űz velünk észrevétlenül” – írta Halász Tamás a két alkotó-előadó első közös darabjuk, a Tropical Escape laudációjában.
 
Előadja: Sildenafil Fairy
​Köszönet: Tranzit.hu, SÍN Kulturális Központ, VASS Imre
​Pólók: K E U P R
 

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h.
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Keddtől vasárnapig: 16h-19h
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h.
  • Hétfőn zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek