Arno Schuitemaker (NL): While We Strive

2400 Ft / diák: 1900 Ft
Általános bérlet érvényes
Ikerbérlet érvényes

Utazás a tér- és időérzék, a mozdulat-hallgatás, a figyelés világába. Egy koreográfus, aki a kortárs filozófiában és idegtudományban gondolkodik… A holland Arno Schuitemaker darabja az érzékszerveinkkel  játszik: mozgást hallunk, hangot látunk.

Hang tölti be a teret, átrezeg rajta a fény. Három táncos folyamatosan mozgásban, hol egyszerűen és derűsen, hol már-már túláradóan. A mozgás, a fény és a hang erőteljes kombinációja olyan gondolatfüzéreket indít el a nézőkben, amelyekben szabadon felcserélhető a tér(ézékelés), a látvány, halljuk, amit látunk, látjuk, amit hallunk.

A holland Arno Schuitemaker mesterfokozatot szerzett a delfti műszaki egyetemen, majd gyorsan pályát módosított, és a koreográfusi diplomája megszerzése óta folyamatosan készíti darabjait. Kíváncsisága, érdeklődése új és újabb formák felé sodorja, bár a test áll gondolkodásának középpontjában, mozgásnyelve egyszerre földhöz ragadt és elemelkedett. Előadói és nézői között szoros kapcsolatot teremt, munkái frissek és mélyek. Darabjaival bejárta egész Európát, most van először Magyarországon.
 


Koncepció és koreográfia: Arno Schuitemaker
Táncolják : Shay Partush, Audrey Apers, Ivan Ugrin
Dramatug: Guy Cools
Fény: Ellen Knops 
Hangkulissza: Massimo Cervini
Jelmez: Carlijn Petermeijer
Sound engineer: Michiel Brongers
Producer: Stichting SHARP
Társproducer: DansBrabant

 

Performing Arts NL, VSBfonds, Fonds 21, Prins Bernhard Cultuurfonds, bkkc, Provincie Noord-Brabant and the Dutch Embassy in Paris, and supported by CND, un centre d’art pour la danse (Paris), Centre de Développement Chorégraphique Toulouse/Midi-Pyrénées (Toulouse) and The Abrons Arts Center (New York City)

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Jegypénztárunk augusztus 22-ig zárva tart.:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek