Volkova Sisters, Terra Profonda

2400 Ft
Elővételben (100 jegy): 1900 Ft
Általános és Ikerbérlet érvényes

A Volkova Sisters 6 éve indult, eredetileg Sándor Dániel hangmérnök-gitáros és Berger Dalma énekes-képzőművész szerzőpáros indította a projektet, melynek alapvető célja az volt, hogy minden olyan zenei elképzelést, ami más projektjeikbe nem fért volna bele, itt teret kapjon. Saját stúdójukban kezdtek el dolgozni ezen az anyagon, olyan sound-ot keresbe, mely feleleveníti az általuk nagyrabecsült nyolvanas évek dark wave hangulatát, ötvözve a folkot és s shoegaze hatásait. Az első kislemez munkálatai közben csatlakozott a csapathoz Kovács Gergely gitáros. A csapat 2011 tavaszán USA-ban részt vett az SXWS fesztiválon, amit egy kaliforniai miniturné követett, ezután alakult ki a csapat jelenlegi felállása . A zenekar 2013 végén Londonba költözött, azóta Angliában és Magyarországon is koncerteznek. 2016 ban csatlakozott a Volkovához a Sexepilben is játszó Vangel Tibor dobos. Több magyar filmhez is adták már dalaikat, például a Mundruczó Kornél által rendezett Cannes-i közönséges díjas Fehér Istenhez, amiben többek között egy rövid szerepet is kaptak. Első nagylemezuk, a Blood Shapes This Faith 2016 elején jelent meg, 2018 tavaszán pedig megjelenik a második stúdió albumuk, a Slowin Away.

A jazzből, népzenéből, blues-ból és underground zenei világból merítő trió intenzív jelenléte és intimitása, a zene sámánisztikus ereje és finomsága minden Terra Profonda koncertet szertartássá varázsol. A szerzemények között találunk avant-garde megoldásokkal operáló zsigeri rhythm and bluest, gyötrő szerelmeket temető, gyönyörű folk-balladákat és szóló énekes darabokat is. Fülledt, szenvedélyes, drámai szerzeményeik szakítanak a hagyományos hangzásvilággal és szerkesztésmóddal. Zenéjükben a szaxofon és az ír buzuki, a basszusgitár és a koboz hangjai egységes dalokká érnek. Különleges és szokatlan hangszerelésű dalaikban tanúi lehetünk, amint Ali Farka Touré Tom Waits-szel találkozik, s amint a Muzsikás Együttes tagjai a Wovenhand-del koccintanak Van Zandt egészségére. Vincenzo rekedt, meleg baritonján szerelemtől elnyűtt matrózok, riadt lovak, sebhelyes, elvadult vándorok, rossz, levitézlett családfők veselkednek neki az éjszakának, s mint lepkék a kifeszített vásznon, mind a Terra Profonda világában rajzanak.
A Volkova Sisters 6 éve indult, eredetileg Sándor Dániel hangmérnök-gitáros és Berger Dalma énekes-képzőművész szerzőpáros indította a projektet, melynek alapvető célja az volt, hogy minden olyan zenei elképzelést, ami más projektjeikbe nem fért volna bele, itt teret kapjon. Saját stúdójukban kezdtek el dolgozni ezen az anyagon, olyan sound-ot keresbe, mely feleleveníti az általuk nagyrabecsült nyolvanas évek dark wave hangulatát, ötvözve a folkot és s shoegaze hatásait. Az első kislemez munkálatai közben csatlakozott a csapathoz Kovács Gergely gitáros. A csapat 2011 tavaszán USA-ban részt vett az SXWS fesztiválon, amit egy kaliforniai miniturné követett, ezután alakult ki a csapat jelenlegi felállása . A zenekar 2013 végén Londonba költözött, azóta Angliában és Magyarországon is koncerteznek. 2016 ban csatlakozott a Volkovához a Sexepilben is játszó Vangel Tibor dobos. Több magyar filmhez is adták már dalaikat, például a Mundruczó Kornél által rendezett Cannes-i közönséges díjas Fehér Istenhez, amiben többek között egy rövid szerepet is kaptak. Első nagylemezuk, a Blood Shapes This Faith 2016 elején jelent meg, 2018 tavaszán pedig megjelenik a második stúdió albumuk, a Slowin Away.A jazzből, népzenéből, blues-ból és underground zenei világból merítő trió intenzív jelenléte és intimitása, a zene sámánisztikus ereje és finomsága minden Terra Profonda koncertet szertartássá varázsol. A szerzemények között találunk avant-garde megoldásokkal operáló zsigeri rhythm and bluest, gyötrő szerelmeket temető, gyönyörű folk-balladákat és szóló énekes darabokat is. Fülledt, szenvedélyes, drámai szerzeményeik szakítanak a hagyományos hangzásvilággal és szerkesztésmóddal. Zenéjükben a szaxofon és az ír buzuki, a basszusgitár és a koboz hangjai egységes dalokká érnek. Különleges és szokatlan hangszerelésű dalaikban tanúi lehetünk, amint Ali Farka Touré Tom Waits-szel találkozik, s amint a Muzsikás Együttes tagjai a Wovenhand-del koccintanak Van Zandt egészségére. Vincenzo rekedt, meleg baritonján szerelemtől elnyűtt matrózok, riadt lovak, sebhelyes, elvadult vándorok, rossz, levitézlett családfők veselkednek neki az éjszakának, s mint lepkék a kifeszített vásznon, mind a Terra Profonda világában rajzanak.

E különleges este alkalmából két kiváló zenésszel kiegészülve állnak színpadra: Salamon Soma a népzene frontja felől érkezik a zenekarba. 2003 óta játszik együtt Kiss Krisztiánnal különféle folk-formációkban. Számára az autentika meghatározó fogalom, legyen szó akár népi dallamokról vagy a Terra Profonda zenéjéről. Mózes Zoltán „Mózi” több, mint húsz éve zenél különböző formációkban. Alapítótagja a Napokon, a Soulbreakers és a PSH zenekaroknak. Számos műfajban mozog otthonosan: játszik kísérleti zajzenét, flamencót, thrash metalt, világzenét. Többek között tagja az Artus társulatnak, dolgozik Pintér Bélával és Hód Adrienn-nel, klipeket rendez és darabokhoz szerez zenét.

Kiss Krisztián - koboz, tenorszaxofon, ír buzuki
Szabó Mátyás - gitár, basszusgitár
Lo Buglio Vincenzo - ének
 
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek