Kalle Nio (FI)

Zöld

     
4900 Ft
3700 Ft - diák, pedagógus, nyugdíjas
Trafó bérlet érvényes

Kísérőprogram

Az előadást előtt az Előtérben Miika Pelkonen (FI): A trükk amit nem lehet megmagyarázni c. performansza látható. A mű megkérdőjelezi a bűvészet, mint átgondolt és begyakorolt előadás egész koncepcióját.

Bővebb információk

#zavar #mágia #David Lynch

„Jobb, mint David Lynch.”
Helsingin Sanomat

Adott egy zöld színpad és egy függöny, az utóbbi mintha önálló akarattal rendelkezne. Mindez együttesen kel életre, Nio pedig teremt és uralkodik, de vajon nem hatalmasodnak-e el felette teremtményei? Tudjuk-e uralni amit létrehoztunk?

Kalle Nio harmadszorra lép a Trafó színpadára 2024 tavaszán: utoljára a Búcsú című előadással kápráztatta el a közönséget. Míg ott egy pár eltávolodásának és szakításának pillanati elevenednek meg a különböző trükkök és vizuális effektek segítségével, addig itt az előadás főszereplője maga a színpad. Ez az állandó változásban létező köztes tér, a lehetőségek végtelen tárháza, ahol bármi megtörténhet, ám közben minden csupán játék és semmi sem valós. Vagy mégis? 


Rejtélyesség, egyfajta bizsergető idegenség és misztikum hatja át az előadást, bizonyos formáival és hangulatával Lynchet idézve(ki ne emlékezne a Twin Peaks vörös függönyeire!). A The Green egy lenyűgöző előadás, meghökkentő és felforgató látványelemekkel, valahol a cirkusz, színház és az újmágia mezsgyéjén.
 
Vizuálisan erős produkció, amely a színpadi varázslatot, vetítést, a filmszerű zenei hangzást és látványt használja kifejezési eszközként. Az előadás ötvözi a mai technológiát a klasszikus bűvésztrükökkel, melyek lélegzetelállító elegyet alkotnak, és még sokáig kísértenek a nézők fejében.
A 2002-ben Kalle Nio – aki az egyik legismertebb finn illuzionista és képzőművész - által alapított WHS csapata a legkülönbözőbb bűvésztrükkökkel ötvözi a historikus elemeket és kortárs videóművészetet. Darabjaikban az újcirkusz modern, független és folyamatosan változó kifejezésmód, amely jól keveredik más művészeti formákkal. A csapat több mint harminc országban lépett színpadra, és szerepelt nagy sikerrel.

Rendező&előadó: Kalle Nio
Tervezés: Kalle Nio & csapata
Világítás és vizuális design: Kalle Nio & Johannes Hallikas
Hang tervezés: Janne Masalin & Kalle Nio
Videó: Kalle Nio
Technikai és művészeti tanácsadó: Jouni Ihalainen
Fotók: Tom Hakala
Énekhang: Tuuli Lindeberg
Forgatókönyv-konzultánst: Silvia Hosseini
Produkció: WHS

Koproducerek: São Luiz Teatro Municipal, Helsinki Festival, Oulu Theatre
Az előadást támogatták és bemutatták: The Finnish Cultural Foundation, Samuel Huber Art Foundation, Kumu Art Museum, Silence Festival, Subcase, Arts Promotion Centre Finland, Cirko – Centre for New Circus

Zöld Finnagora
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek