Trafó Art Shop debüt x Budapest Design Week 2020

     
Ingyenes program

A 2020 márciusában útjára indított online színházi esték vetítőhelyének és az idén felújításra került Trafó Liliom utcai új épületblokkjának virtuális bejárására tervezett Take a Seat! projekt folytatásaként a Design Hét idején debütál a Trafó exkluzív webshopja - folytatva a megkezdett kollaborációt a xorxor csapatával. Egy olyan bolt, mely a fizikális valóságban csak a felületén kapható tárgyakon keresztül válik láthatóvá, egyébként digitálisan ölt teret bővítve a már létező online felületen való barangolás élményét és kattintható funkcióit.

A webshop limitált számban készülő termékei a smART! és az AV Composers sorozatokhoz kötődő alkotók és designerek egyedi tervezésű, az évad során folyamatosan bővülő kollekciójának bemutatótere. A megvásárolt tárgyak a Trafó bérletek kiegészítői is egyben, így egy olyan közösséget is szimbolizálnak, akik visszajáró vendégként elkötelezettek az intézmény iránt és ezt szívesen kommunikálják mások felé is. Hosszabb távú terveink között szerepel, hogy egy-egy tárgy akár kellékként, akár jelmezként is szerepet kapjon egy-egy trafós előadás, videó vagy installáció látványvilágában.

A Trafó Art Shop induló terméke Lévai Zsófia fashion-tech dizájner reflektív Bodyfiltere lesz. A Bodyfilter egy kiegészítő-kollekció, amely az online és offline tereket kapcsolja össze. A reflektív anyagból készült Bodyfilter egyfajta digitális filterként működik a virtuális térben: a mobiltelefonok vakufényét és kameráját használva mutatja meg valódi fényvisszaverő felületét. 

Felkért tárgytervezők:
Compact Studio
Lévai Zsófia
Neuzer Zsófia


„Életünket e két tér dualitása határozza meg, és egyre komfortosabban áramlunk közöttük. Ez a jelenség inspirált, hogy olyan, a testünkön viselhető tárgyakat hozzak létre, amelyek dinamikusan tudják követni ezt a folyamatot. A reflektív anyag mind a fizikai térben, mind a digitális online térben aktivizálódik a vaku használatával, ezzel kreálva új, az emberi érzékelést kiterjesztő realitást - nyilatkozta a tervező.”

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • naygtermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek