Choy Ka Fai (SG/GR)

Yishun lángokban

     
4900 Ft
3700 Ft - diák, pedagógus, nyugdíjas
Trafó bérlet érvényes
#sámánizmus #voguing #Yishun

Van itt minden: multikulturális vogue, transzcendencia, queer szóló, technológiai bravúrok. Hol dokumentumfilm, hol élő közvetítés, és közben még egy kis ballroom voguing is.  A cím a queer ball kultuszt bemutató Paris is Burning című dokumentumfilmre utal, de most nem New York -, hanem Yishun lángol, egy szingapúri negyed ahol még mindig helye van a vallási megmozdulásoknak, ünnepségeknek és rituáléknak.

A szingapúri Ka Fai a természetfeletti tánc/testélményt keresve sámáni rituálékat és népi hagyományokat filmezett le, amelyek napjainkban is élnek. 2018-ban elindult 18 hónapos ázsiai útjára, hogy több mint 50 médiummal találkozzon Szibériában, Tajvanon, Vietnamban, Szingapúrban és Indonéziában és ahonnan olyan, az emberi tudat megváltozott állapotait bemutató felvételekkel tért vissza, amelyek a megismerés és az élet alternatív módjairól, a valóságnak a köznapi európaitól eltérő, más birodalmait vázolják fel.


Az előadásban szerepel a norvég-thai táncos Sun Phitthaya Phaefuang, aka Aurora Sun is, a délkelet-ázsiai voguing szcéna feltörekvő csillaga, akit a szingapúri-malajziai NADA együttes és a kínai dobos Cheryl Ong élőben kísér. 

Choy Ka Fai Berlinben élő szingapúri művész. Multidiszciplináris művészeti gyakorlata a tánc, a médiaművészet és a performansz metszéspontján helyezkedik el. Alkotásainak középpontjában az emberi test és elme metafizikája áll. Ka Fai expedíciók, áltudományos kísérletek és dokumentarista performanszok segítségével kutatja a technológiákat és narratívákat, hogy az emberi test és létezés alternatív jövőjét képzelje el.

Ka Fai projektjeit világszerte jelentős intézményekben és fesztiválokon mutatták be, többek között a Sadler's Wells (London, Egyesült Királyság), az ImPulsTanz Fesztivál (Bécs, Ausztria), a Tanzplattform és a Tanz Im August (Berlin, Németország). A düsseldorfi tanzhaus nrw (2017-2019) és a berlini Künstlerhaus Bethanien (2014-15) rezidens művésze volt. 

A Yishun lángokban Choy Ka Fai folyamatos projektjének a  CosmicWander sorozatnak a része, amely az ázsiai sámán tánckultúrát vizsgálja. Ez a  projekt performanszok, installációk és virtuális portálok sorozata, amelyek a tánc, a transz és a hitrendszerek alternatív és eltűnőben lévő kultúráját igyekeznek újra felszínre hozni.
Koncepció, dokumentáció és rendezés: Choy Ka Fai
Dramaturg: Tang Fu-Kuen
Spirituális jelenlét: Kali és Kuan Yin
Koreográfia és tánc: Sun Phitthaya Phaefuang
Vendég fellépők: Domi Milan, Koni 007, Lilac 007, Ruby 007
Hangtervezés és zene: NADA (Rizman Putra & Safuan Johari) and Cheryl Ong
3D tervezés és technológia: Brandon Tay
Fényterv, installáció és technikai vezetés: Ray Tseng
Videó/live operátor: Damjan Šporčić
Technikai igazgató a szingapúri stúdióban: ARTFACTORY
Turné menedzser: Tammo Walter
Produkciós menedzser: Mara Nedelcu
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Jegypénztárunk augusztus 22-ig zárva tart.:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • A Trafó Galéria 2024 szeptemberéig nyári szünet miatt zárva tart.
  • -
  • -
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek