Fiatal Drámaírók Háza - Metroworks Színházművészeti Szabadiskola

Okuláré Projekt – kelet – kortárs drámák felolvasóestje

     
Ingyenes program

#kortársdrámák #kelet #számítavéleményed

Az Okuláré projekt egy nemzetközi felolvasószínházi sorozat, aminek keretein belül kéthavonta 3-3 egyfelvonásos drámát olvasunk fel, amik egy megadott hívószóra íródtak. A felolvasásokat beszélgetés követi, ahol a közönség visszajelzéseket adhat a szerzőknek, majd pedig szavazással dönthetnek az este győzteséről. A forduló hívószava: kelet.  Melyik lehet a dramaturgiailag legizgalmasabb égtáj?  

Ebből a kérdésből született meg az Okuláré Projekt 2023/24-es évadának első hívószava, a #KELET! 

Messze. Kezdet. Határ. Napfény. Kultúra. Ellentét. Erőforrások. Család. Varázslat. 

A forduló nyertes szerzői változatos asszociációkon keresztül vezetnek el minket a lélek különböző tájaira, például egy családi ünnepségre kibérelt csárda forgatagába, egy nevetésterápiás óra néha üresen kongó terébe, és egy mindenkinek ismerős IKEA áruházba.

Az este során három, egyenként negyedórás egyfelvonásos szöveg hangzik el felolvasószínházi előadás formájában, majd a nézők, a szerzők, az előadók és a szervezők részvételével közösségi szövegfeldolgozás következik, amire szeretettel várunk! A szövegek, mint mindig, kéthavi rendszerességgel megvalósuló nyílt, névtelen pályázatunkra érkeztek, kiválasztásukban és fejlesztésükben ezalkalommal műhelyvezetőként O. Horváth Sári drámaíró, rendező, segítette a munkánkat.

Jegyfoglaláshttps://forms.gle/Vib9XnPhrpVdFmod6

A Fiatal Drámaírók Háza 2021 januárjában alakult azzal a céllal, hogy pályakezdő drámaíróknak biztosítson megjelenési és fejlődési lehetőséget. Fő programsorozatunk jelenleg az Okuláré Projekt, amit a Budapesten a Amargant Színházi Műhely tagjainak előadásában valósítunk meg.

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • naygtermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek