Marcio Kerber Canabarro és Molnár Csaba

Tropical Escape

     
2800 Ft / diák: 2200 Ft
Trafó bérlet érvényes

„Molnár fantáziája és Canabarro intellektusa egymást kiegészítve formálódik kivételes színházi eseménnyé, szabad szájú underground kabarévá, szemérmesen perverz táncos revüvé. A másság, a másként gondolkodás szerteágazóan burjánzó reprezentácó-kísérletévé.” (Králl Csaba)

A Tropical Escape Marcio Kerber Canabarro és Molnár Csaba önszerveződő kollaboráció-sorozatának első állomása, mely az előadásban használt anyagok és ötletek megmunkálását, feldolgozását helyezi középpontba. A 2016-ban Lábán-díjjal kitüntetett előadás kapcsolatot teremt olyan művészeti munkásságokkal, amelyek nem csak alkotásként, hanem egyfajta életformaként is beazonosíthatók.

Az előadás a mocskos álmok tanulmánya. Konkrét referenciákat használ, víziói összekapcsolják az egzotikus paradicsomokat a fantázia laboratóriumaival. Az előadás fikciók kollázsa: Hollywood, pornó, olasz mozifilmek, dél- amerikai szappanoperák, francia balettek, szórakoztatóipari számok, születésnapi partik karakterei és rituáléi keverednek benne. Játékossága, bohózatszerűsége a másságot egy olyan alternatívaként mutatja fel, amely képes a normalitásból és a realitásból kiutat kínálni.

A Trafó után az előadás a New York-i Abrons Art Centerben kerül bemutatásra, három alkalommal.

 „A Tropical Escape nagyjából másfél órás futamidejében annyi az anyag, az ötlet, amire kevésbé tudatos körökben egy egész életművet alapoznak (…). A Molnár–Canabarro kollázs-előadás kivételes felszabadultsággal és leleménnyel tesz fel kényes kérdéseket, gondolkodtat el, és bizony: nevel, formál – nem hagy nyugodni.” (Halász Tamás – szinhaz.net)

Alkotó-előadók: Marcio Kerber Canabarro, Molnár Csaba
Látvány: Marcio Kerber Canabarro, Molnár Csaba
Fény: Mervel Miklós
Közreműködik: Exotic Girlfriend

EXOTIC GIRLFRIEND

Összetört szívek, transzatlanti szerelmek és félreértett üzenetek ihlették az Exotic Girlfriend zenekart, amit Soós Andi (ének) és Varga Noémi (gitár) alapított. Debütáló számuk 2019 februárjában jelent meg, júniusban pedig felléptek a Kolorádó fesztiválon. Az együtteshez idén csatlakozott Neményi Lilla (basszusgitár) és Papp Zsófi (dob)."Talán ami a legfontosabb, hogy igénnyel és törődéssel csináljunk bármit, legyen az művészet vagy nem." - Mozga Timi (phenomenon) interjúja

"Kétségtelen: ezen az estén a Tropical Escape volt a legjobb dolog, ami az emberrel Budapesten történhetett."

"Ráébredtünk, hogy ez egyfajta „kultúra-recycling”, amelyben elférnek és keverednek a hollywoodi filmekből, a pornóból, vagy az olasz mozifilmekből kölcsönzött betétek." - Grozdits Hahó (Librarius) interjúja

Artus Stúdió, SIN Kulturális Központ, Új Előadóművészeti Alapítvány, Marcio Kerber Canabarro, Molnár Csaba

Tropical Escape Artus
Tropical Escape Új Előadóművészeti Alapítvány
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek