Marcio Kerber Canabarro és Molnár Csaba

Tropical Escape

     
2800 Ft / diák: 2200 Ft
Trafó bérlet érvényes

„…Molnár fantáziája és Canabarro intellektusa egymást kiegészítve formálódik kivételes színházi eseménnyé, szabad szájú underground kabarévá, szemérmesen perverz táncos revüvé. A másság, a másként gondolkodás szerteágazóan burjánzó reprezentácó-kísérletévé.” (Králl Csaba)

A Tropical escape Marcio Kerber Canabarro és Molnár Csaba önszerveződő kollaboráció-sorozatának első állomása, mely az előadásban használt anyagok és ötletek megmunkálását, feldolgozását helyezi középpontba. A 2016-ban Lábán-díjjal kitüntetett előadás megpróbál kapcsolatot teremteni olyan művészek munkásságával, amelyek nem csak alkotásként, hanem egyfajta életformakánt is beazonosíthatók.

Az előadás a mocskos álmok tanulmánya. Konkrét referenciákat használ, víziói összekapcsolják az exotikus paradicsomokat a fantázia laboratóriumaival. Az előadás fikciók kollázsa: Hollywood, pornó, olasz mozifilmek, dél- amerikai szappanoperák, francia balettek, szórakoztatóipari számok, születésnapi partik karakterei és rituáléi keverednek benne. Játékossága, bohózatszerűsége a másságot egy olyan alternatívaként mutatja fel, ami képes a normalitásból és a realitásból kiutat kínálni.

A Trafó után az előadás a New York-i Abrons Art Centerben kerül bemutatásra, három alkalommal.

 „A Tropical Escape nagyjából másfél órás futamidejében annyi az anyag, az ötlet, amire kevésbé tudatos körökben egy egész életművet alapoznak(…). A Molnár–Canabarro kollázs-előadás kivételes felszabadultsággal és leleménnyel tesz fel kényes kérdéseket, gondolkodtat el, és bizony: nevel, formál – nem hagy nyugodni.” (Halász Tamás – szinhaz.net)

Alkotó-előadók: Marcio Kerber Canabarro, Molnár Csaba
Látvány: Marcio Kerber Canabarro, Molnár Csaba
Fény: Mervel Miklós


Artus Stúdió, SIN Kulturális Központ, Új Előadóművészeti Alapítvány, Marcio Kerber Canabarro, Molnár Csaba

Tropical Escape Artus
Tropical Escape Új Előadóművészeti Alapítvány

"Ráébredtünk, hogy ez egyfajta „kultúra-recycling”, amelyben elférnek és keverednek a hollywoodi filmekből, a pornóból, vagy az olasz mozifilmekből kölcsönzött betétek." - Grozdits Hahó (Librarius) interjúja

2016 május 24.

"Kétségtelen: ezen az estén a Tropical Escape volt a legjobb dolog, ami az emberrel Budapesten történhetett."

2016 május 25.

"Talán ami a legfontosabb, hogy igénnyel és törődéssel csináljunk bármit, legyen az művészet vagy nem." - Mozga Timi (phenomenon) interjúja

2016 október 27.

Ajánljuk még

Nincs megjeleníthető tartalom.
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • a többi napon: 16-19h
  • hétfő: szünnap
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek