Góbi Rita Társulat

Sziget - táncmonológok fényfürdőben PREMIER [ELMARAD!]

     
2400 Ft / diák: 1900 Ft
Trafó bérlet érvényes

szólók, szökőkút, szerelem

Mindenki egy sziget.

Saját univerzumába zárt, magányos lény, aki ösztönösen vágyik egy társra. Ezeket a szigeteket a víz ereje néha elszakítja a talajtól és a sodrás mozgásba lendíti őket. Ha két szigetet egymás felé visz az ár, az ütközés elkerülhetetlen. Egy új szigetcsoport keletkezik, a száműzetés állapota véget ér.

A legendák hírhedt nimfái is a vizek partján, egy elzárt, de biztonságos létezésben lebegnek. Se nem élők, se nem holtak igazán. Félve bújnak el a külső tekintetek elől, ugyanakkor hajtja őket a megmutatkozás vágya is. Ezek az ellentétes állapotok hullámzásszerűen váltakoznak az előadásban, ahogy a víz elmossa és beteríti, majd megtisztulva a felszínre hozza azt, ami az útjába kerül. Egy nők lakta időtlen világ ez, ami akkor változik meg gyökeresen, amikor valaki rájuk talál. A Sziget egy kísérlet a határok megszüntetésére és az egymás felé vezető út megtalálására.

Góbi Rita munkáira egyként jellemző a bátor kísérletezés és a koreográfia precíz kidolgozottsága. Stílusában jelen van a geometria, a minimalizmus, a redukcióra való törekvés. Koreográfiai koncepcióját az ösztönös, a monoton és ismétlődő, miniatűr mozgásokból kibontakozó test- és állapotváltozások összehangolása jellemzi, mozdulatsorai lassan és következetesen transzformálódnak. Előadásaiban a mozgás, a zene és a vetített látványvilág, fénytechnika szoros összhangja teremti meg a darabok futurisztikus atmoszféráját.

2017-ben készült Reptében című szólóelőadása számos nemzetközi és hazai díjban részesült (Aerowaves Twenty18, Festival 10 Sentidos különdíj, Infant Festival legjobb előadásáért járó díj, Lábán Rudolf-díj). 2018-ban és 2019-ben két japán koprodukciót alkotott – Vibration és Freestyle címmel, mely alkotásokra, mint alaposan megkomponált egymás utáni képsorozatokra, absztrakt képzőművészeti alkotásokra is lehet tekinteni. A 2020-as Sziget című előadás a Góbi Rita Társulat korábbi évek során fokozatosan fejlődő stílusának folytatása, régi és új alkotótársakkal.

www.gobirita.hu

Koreográfia: Góbi Rita
Tánc: Góbi Rita és Maurer Milán
Fénytervezés: Pavla Beranová (CZ)
Programozott világ: Papp Gábor
Zene: Gryllus Ábris
Dramaturg: Zsigó Anna
Jelmeztervező: Pattantyus Dóra
Produkciós asszisztens: Maros Liliána
Koprodukciós partner: Trafó Kortárs Művészetek Háza
Az előadás támogatói: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Kulturális Alap, Műhely Alapítvány, SÍN Kulturális Központ, MOHA – Orkesztika Alapítvány, gaborgobi.com

Sziget - táncmonológok fényfürdőben PREMIER [ELMARAD!] EMMI-Emberi Erőforrások Minisztériuma
Sziget - táncmonológok fényfürdőben PREMIER [ELMARAD!] Mohai Audio
Sziget - táncmonológok fényfürdőben PREMIER [ELMARAD!] Műhely Alapítvány
Sziget - táncmonológok fényfürdőben PREMIER [ELMARAD!] NKA - Nemzeti Kulturális Alap
Sziget - táncmonológok fényfürdőben PREMIER [ELMARAD!] SÍN Művészeti Központ

Ajánljuk még

Nincs megjeleníthető tartalom.
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • a többi napon: 16-19h
  • hétfő: szünnap
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek