Catherine Gaudet (CA)

The pretty things

     
4900 Ft
3700 Ft - diák, pedagógus, nyugdíjas
Trafó bérlet érvényes
#pulzálás #konstrukció #közösség

Öt test mozdul együtt a metronóm ritmusára. Mechanikus gesztusaik lassan és finoman, alig észrevehetően változnak. A kezdetben ártalmatlannak tűnő kollektív partitúra egy ponton meghasad. A lassú és visszafogott ritmus folyamatosan gyorsul. A mozdulatok a táncosokból áradnak, mintha csapdába esnének bennük – a kivitelezésben van valami kényszeresség, neurotikusság. A fájdalom, az ismétlés, a rutinba való beletörődés visszautasítása, a test erőltetése a tűrőképesség határát súroló kifulladásig. 


Induljunk ki az emberi kapcsolatokból, amelyet a Covid-19 korlátozásai alatt a stúdióban kellett újrafogalmaznia a társulatnak – gondolta Gaudet. A lényeghez, az élethez való visszatérés módjait kereste a világjárvány idején. Érett koreográfusi-művészi nyelvezetével arra a határhelyzetre mutat rá, ahol a vágyak újjászülethetnek a megszorítások terhe ellenére. 

Antoine Berthiaume egyszólamú zenéje az előadás egyik főszereplője, a meditáció az élet "szép oldaláról", fokozatosan behatol a testbe, betolakszik az elmébe, és nem hagy nyugtot… A nyilvánvaló egyszerűség az igazán ütős ebben az előadásban, amely Steve Reich és Anne Teresa De Keersmaeker alkotói kettősének lenyűgöző harmóniáját és dinamikáját idézi. 

Catherine Gaudet francia-kanadai koreográfus, aki közel 20 éve van a pályán, 2019-ben alapította meg saját társulatát, 2022-ben pedig elnyerte a Grand Prix de la danse de Montréal díjat. Abszolút lefegyverző koreográfiai nyelvet beszél: darabjainak őszinte, nyers fizikalitása lehetővé teszi, hogy mélyen belelássunk egy ember pszichéjébe és lelkébe.
Koreográfus: Catherine Gaudet
Táncosok: Scott McCabe, Dany Desjardins, James Phillips, Lauren Semeschuk, Lucie Vigneault
Zene: Antoine Berthiaume
Világítás: Hugo Dalphond
Jelmeztervező: Marilène Bastien
Próbavezető: Sophie Michaud
Produkció és technikai vezetés: François Marceau
Koprodukció: Festival TransAmériques, Agora de la danse, Centre Chorégraphique National de Caen, The CanDance Network (Toronto), National Arts Centre (Ottawa), Harbourfront Center (Toronto), DLD-Daniel Léveillé Danse.
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Jegypénztárunk augusztus 22-ig zárva tart.:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek