L-E-V by Sharon Eyal & Gai Behar (IL)

Chapter 3: The Brutal Journey of the Heart

4200 Ft 
kedvezményes: 3600 Ft 
diák: 2900 Ft
támogatói: 10000 Ft

Kísérőprogram

Szeretettel várjuk a nézőket az előadást követően a Gondolat Generátor műhely által szervezett ingyenes NÉZŐPONT foglalkozásra! 

PROGRAM

A L-E-V izraeli formáció, már jól ismert vendég a rutinos Trafó-látogatók körében: ez az ötödik hozzánk érkező munkájuk, a Love sorozatuk harmadik darabja. Míg az első fejezetben (OCD Love) a szerelem egy pusztító és ártalmas betegségként jelenik meg, a második fejezetben (Love Chapter 2) pedig keserű utóíze köszön kiábrándultan vissza, a The Brutal Journey of the Heart reményteli hangot üt meg: a szerelem elmúlhat, a szív összetörhet, de az élet megy tovább.

A L-E-V (héberül: “szív”) 2013-ban alakult. A társulat alapítását megelőzően Sharon Eyal először a Batsheva Dance Company táncosaként, majd főkoreográfusaként dolgozott – a L-E-V táncosai azóta is a gaga mozgásnyelvét veszik alkotófolyamatuk alapjául, melyet a Batsheva régi művészeti vezetője, Ohad Naharin fejlesztett ki. Eyal alkotótársa, Gai Behar techno és underground események szervezőjeként, Tel Aviv éjszakai életének meghatározó alakjaként vált ismertté. Kettejük koprodukciója a tánc, a zene, a fénytechnika, a képzőművészet és a divat újhullámainak ötvözete, az eredmények pedig nem csak a Trafó színpadán, de egy techno klubban is megférnének – vagy éppen a kifutón.

Az utóbbi években ugyanis még a Dior is kiemelt kollaborátoraikként jegyzi őket: a divatház nagysikerű 2019-es tavaszi-nyári kollekciójának bemutatójára rendezett L-E-V performansztól a divatvilág is sokáig visszhangzott. Mindennek pedig áprilisban a Trafó színpadán is látjuk majd a nyomát: a táncosok egytől egyig a divatház kreatív igazgatója, Maria Grazia Chiuri által tervezett feszes, testszínű dresszekben lépnek fel. 

A The Brutal Journey of the Heart narratíváját a huszonegyedik századi szeretet ábrázolásáért méltatott Egy kis élet c. bestseller inspirálta. A darab az elgyötört szerelem kínjából való felgyógyulásra fókuszál, a katartikus megkönnyebbülésre, melyet Eyal olyan érzékeny precizitással jelenít meg táncosai mozgásán keresztül, amire talán az írott vagy beszélt szó sem lenne képes. Mindeközben párhuzamba állítja a csoportdinamika hatásait az egyéni és a párban való létezéssel ugyanúgy, ahogyan a szexualitást a gendersemlegességgel. Önfeledt nyári estéket idéző zenére hullámzik előttünk kilenc androgün test, és közben nem csak arra emlékeztetnek minket, hogy a szív az azonosságunk, emberségünk, sebezhetőségünk és belső erőnk egyöntetű jelképe – hanem arra is, hogy Eyal immár kiforrott mesterévé vált a táncon át való történetmesélésnek.

Alkotó: Sharon Eyal 
Társ-Alkotó: Gai Behar 
Zene: Ori Lichtik 
Jelmez: Maria Grazia Chiuri - Christian Dior Couture 
Fénytervezés: Alon Cohen 
Próba koordinátor: Leo Lerus 
Táncosok: Clyde Emmanuel Archer, Keren Lurie Pardes, Rebecca Hytting, Darren Devaney, Guido Dutilh, Alice Godfrey, Dana Pajarillaga, Edit Domoszlai
Produkciós menedzser: Maya Manor 
Turné menedzser: Roy Bedarshi 
Turné: Menno Plukker Theater Agent Inc.
Koproducerek: Sadler's Wells, Ruhrtriennale, Christian Dior Couture, Julidans, Montpellier Danse, Torinodanza Festival, Carolina Performing Arts, Bold Tendencie, Young Turks

Chapter 3: The Brutal Journey of the Heart Bold Tendencies
Chapter 3: The Brutal Journey of the Heart Carolina Performing Arts
Chapter 3: The Brutal Journey of the Heart Dior
Chapter 3: The Brutal Journey of the Heart Juli Dans
Chapter 3: The Brutal Journey of the Heart L-E-V Sharon Eyal - Gai Behar
Chapter 3: The Brutal Journey of the Heart Montpellier Danse
Chapter 3: The Brutal Journey of the Heart Ruhrtriennale 2018 2019 2020
Chapter 3: The Brutal Journey of the Heart Sadlers Wells
Chapter 3: The Brutal Journey of the Heart Torino Danza
Chapter 3: The Brutal Journey of the Heart Young Turks
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
-
  • -
  • Házirend
  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek