FrenÁk TársulAt

InTimE

3600 Ft 
kedvezményes: 3200 Ft
diák: 2600 Ft

Kísérőprogram

SZEPT/17
19 órakor nyílik meg a 40 év kiemelkedő pillanatait bemutató fotókiállítás, ahol Frenák Pál felidézi pályája mérföldköveit.

SZEPT/18
Az előadást követő közönségtalálkozón Frenák Pál a nézőkkel beszélget, azzal a céllal, hogy egy közvetlen párbeszéd alakuljon ki minden filozófiai vagy esztétikai előirányzat nélkül, kiemelt hangsúlyt fektetve a látvány, az előadások által keltett érzetekre.

A kísérőprogramok támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.

„Az InTimE-t úgy nézzük, mintha először találkoznánk Frenák-művel. Csupa meglepetés. Erős hatás. A kivitelezés könnyed eleganciája. Az arányok megkapó, tökéletesség érzetét keltő harmóniája. Az erotika szégyentelen vadsága és klasszikus előkelősége. A meztelenség kiszolgáltatottság helyett méltóságot sugároz. Magától értetődő önmaga vállalását az előadók részéről. A nézőben pedig gyönyörűséget kelt a műtárggyá változtatott test szépsége.”
(Molnár Gál Péter, nol.hu)

Frenák Pál negyven éve van a pályán, harminc éve alkot koreográfusként és húsz éve alapította meg társulatát Magyarországon. Ez alkalomból két napos ünnepi gálával és az ikonikus InTimE c. előadással ünnepel az együttes a Trafóban. Magány, vágy, szerelem, testiség, erőszak, hatalom, kiszolgáltatottság, birtoklás, őszinteség, képmutatás… Frenák Pál – már-már kényszeresen – olyasmivel viaskodik, amivel mindenki találkozik a maga életében, legfeljebb nem vívja meg küzdelmét olyan élet-halálra szóló elszántsággal, ahogy azt az InTimE táncosai teszik a színpadon. A női és a férfi szerepek, a magány és az együttlét, a fájdalom és az öröm, a személyesség és a tárgyiasultság fölfokozott táncszínpadi lüktetése bizony arra kényszerít, hogy önmagunkra ismerjünk.

FrenÁk visszatérő kérdése, hogy a Másikkal és az önmagunkkal szembeni megalkuvás milyen mértékben szövi át az életünket; hogy mennyire hatja át az öncsalás és őszintétlenség a saját testünkhöz fűződő viszonyunkat is. ​

„… és ez néha egy sziget, egy menedék, ahová elbújhatunk az intimitás elől, ahol egy biztonságos helyet találhatunk, hogy megérkezzünk és csak legyünk. Igen, az InTimE-ban ott a testiség, intenzív, pulzáló, és néha provokatívnak is tűnhet, de számomra leginkább az emberek közötti, határok nélküli fúzióról beszél. Az emberi test és a lélek megmutatása annak tiszta tökéletességében mindössze egy eszköz arra, hogy mélyebb rétegeket tárjunk fel.”
(Frenák Pál gondolatai az InTimE kreációs időszakáról az AuditoriumMagazine-ban)


előadók: Emődi Attila, Lőrincz Emma, Maurer Milán, Perjési Patrik, Vasas Erika, Wéninger Dalma
koncepció és korográfia: frenÁk
zene: Gergely Attila
fény: Marton János
hang: Hajas Attila
díszlet: Majoros Gyula
jelmez: Szabó Gergely
színpad: Molnár Péter, Zoltai György

Támogatók: ArcusTemporum, Picardie, Espace des Arts, La Rose des Vents, Centre National de la Danse à Pantin, Ministére de Cultureet Communication, Région Nord-Pas de Calais, Trafó Kortárs Művészetek Háza, EMMI, EMET, NKA


TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek