Hód Adrienn - Hodworks / Unusual Symptoms

Harmonia

     
3200 Ft
kedvezményes: 2800 Ft
diák: 2200 Ft
Trafó bérlet érvényes

"Nincstelen az az ember, akinek örömei más engedélyétől függnek." (Madonna Ciccone)  

A brémai Unusal Symptoms és Hód Adrienn első közös munkája a nálunk is látható Coexist volt, amely olyan sikeresnek bizonyult, hogy 2020-ban meghívást kaptak a Tanzplattform Deutschland-ra. Ennek is köszönhető, hogy az Unusual Symptoms, a Theater Bremen rezidens tánctársulata és Hód Adrienn ismét új közös munkába kezdtek.

A Harmonia című előadás Hód Adrienn határfeszegető és folyamatosan kísérletező alkotófolyamatának egy újabb váratlan fejezete. Ez alkalommal tizenegy fogyatékkal élő és ép testű táncossal az Unusual Symptoms és a Hodworks egy olyan teret hoz létre, ahol arra invitálnak, hogy együtt fedezzük fel az emberi testet és annak jelentését a kortárstánc világában, illetve tágabb értelemben vett élettereinkben. A Harmonia absztrahált módon kérdőjelezi meg a társadalmi és előadóművészeti normákat, kritikusan reflektálva a klasszikus tánc hierarchiájára és az úttörőnek hitt kortárstánc komoly elmaradására. Az előadás a nézők töretlen figyelmét bátorítva tesz arra kísérletet, hogy újrarendezze az emberi fizikumról, és az azt körülvevő rendszerekről alkotott elképzeléseink súlypontjait. A tizenegy előadó közös munkája az emberi test kiismerhetetlen sokféleségére világít rá. A cél egy régóta szükséges nyitás bemutatása, amely a szélesebb társadalomban is teret nyerhetne.

Előadók: Yanel Barbeito, Aaron Samuel Davis, Florent Devlesaver, Gabrio Gabrielli, Carolin Hartmann, Paulina Porwollik, Leisa Prowd, Tamara Rettenmund, Nora Ronge, Andor Rusu, Young-Won Song
Koreográfia: Hód Adrienn 
Társalkotó: Molnár Csaba
Zene: Gryllus Ábris
Színpad- és jelmezterv: Anna Lena Grote 
Fénytervezés: Christian Kemmetmüller
Dramaturgia: Gregor Runge
Dramaturgiai tanácsadó: Szabó-Székely Ármin
Produkciós vezető: Alexandra Morales 
Színpad- és jelmeztervező asszisztens: Naomi Darleen Schade
Színpadmester: Lena Maire

A Theater Bremen produkciója, a Trafó Kortárs Művészetek Háza és az OFF Alapítvány koprodukciójában. A kultúráért és a médiáért felelős szövetségi kormánybiztos által finanszírozott NATIONALES PERFORMANCE NETZ (Táncművészeti Koprodukciós Alap) és a Goethe Intézet Magyarország támogatásával.

Harmonia Die Beauftragte der Bundesregierung für Kultur und Medien
Harmonia Goethe Intézet
Harmonia Nationales Performance Netz
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek