Góbi Rita Társulat

Sziget - táncmonológok fényfürdőben

     

3200 Ft
kedvezményes: 2800 Ft
diák: 2200 Ft

Trafó bérlet érvényes

szólók, szökőkút, szerelem

Mindenki egy sziget.

Valahol a tánc és a képzőművészet határán található két sziget, melyekre a Nap kikerülhetetlenül árasztja az életet adó melegét. Saját univerzumukba zárt, magányos lények lakják ezeket a szigeteket: az óceán partjait őrző mozgó szobrok, akik a nyughatatlan keresésnek és a mágneses vonzódásnak kiszolgáltatva sodródnak egymás felé. A megmutatkozás és kapcsolódás vágyát hullámzásszerűen teríti maga alá a rejtőzködés és a félelem. A két szigetbe zárt lény egymás körüli bolyongása, a fizika törvényeinek való kiszolgáltatottság, az összeolvadást megelőző ütközés fájdalma jelenik meg egy geometriai pontosságú, lecsupaszított mozgásrendszeren keresztül. Tánc a Nap alatt, ahol a két fél néha több is, mint egy egész.


Góbi Rita munkáira egyaránt jellemző a bátor kísérletezés és a koreográfia precíz kidolgozottsága. Stílusában jelen van a geometria, a minimalizmus, a redukcióra való törekvés. Koreográfiai koncepcióját az ösztönös, a monoton és ismétlődő, miniatűr mozgásokból kibontakozó test- és állapotváltozások összehangolása jellemzi, mozdulatsorai lassan és következetesen transzformálódnak. Előadásaiban a mozgás, a zene és a vetített látványvilág, fénytechnika szoros összhangja teremti meg a darabok futurisztikus atmoszféráját.

2017-ben készült Reptében című szólóelőadása számos nemzetközi és hazai díjban részesült (Aerowaves Twenty18, Festival 10 Sentidos különdíj, Infant Festival legjobb előadásáért járó díja, Lábán Rudolf-díj, veszprémi XXIII. Nemzetközi Kortárs Fesztiválon a legjobb szólóelőadás díja). 2018-ban és 2019-ben két japán koprodukciót alkotott – Vibration és Freestyle címmel, mely alkotásokra, mint alaposan megkomponált egymás utáni képsorozatokra, absztrakt képzőművészeti alkotásokra is lehet tekinteni. A 2020-as Sziget című előadás a Góbi Rita Társulat korábbi évek során fokozatosan fejlődő stílusának folytatása, régi és új alkotótársakkal.

www.gobirita.hu

Koreográfia: Góbi Rita
Tánc: Góbi Rita és Maurer Milán
Fénytervezés: Pavla Beranová (CZ)
Programozott világ: XORXOR
Zene: Gryllus Ábris
Dramaturg: Zsigó Anna
Jelmeztervező: Pattantyus Dóra
Installáció: Medence Csoport

Partner: Műhely Alapítvány
Koprodukciós partner: Trafó Kortárs Művészetek Háza

Az előadás támogatói: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Kulturális Alap, Műhely Alapítvány, SÍN Kulturális Központ, MOHA – Orkesztika Alapítvány, gaborgobi.com

Sziget - táncmonológok fényfürdőben EMMI-Emberi Erőforrások Minisztériuma
Sziget - táncmonológok fényfürdőben Mohai Audio
Sziget - táncmonológok fényfürdőben Műhely Alapítvány
Sziget - táncmonológok fényfürdőben NKA - Nemzeti Kulturális Alap
Sziget - táncmonológok fényfürdőben SÍN Művészeti Központ
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Jegypénztárunk augusztus 22-ig zárva tart.:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • A Trafó Galéria 2024 szeptemberéig nyári szünet miatt zárva tart.
  • -
  • -
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek