Compagnie Marie Chouinard (CAN)

Elemi életerő

4200 Ft
kedvezményes: 3600 Ft
diák: 2900 Ft
támogatói: 10000 Ft

Pompás retrospektív, mely 24 rövid darab egymásutánjával ölel fel egy 40 éven átívelő, legendákkal övezett avantgárd koreográfiai és vizuális világot.

Marie Chouinard részben korábbi darabjaiból, részben pedig a még nem bemutatott ötleteit gyűjtő jegyzetfüzeteiből válogatott össze olyan szólókat és duetteket, melyek vadonatúj keretek közé helyezik a kis koreográfiai formákat. A darabok, melyekkel végigszáguld a repertoárján, egyenként 1 és 13 perc közötti hosszúságúak – a meghökkentő jelmezekkel, színpadképekkel és hangkörnyezettel együtt egy pillanatra sem engedik elkalandozni a néző figyelmét. “Imádom, amikor valamit tömören mesélnek el” – írja darabjáról a koreográfus.

Chouinard munkái mindig is provokatívak, érzékiek, feministák voltak, tele nyers energiával. Formabontó szólóiban a helyszíni pisiléstől az alig félreérthető maszturbáción át egy fénynyalábbal való közösülésig mindent színpadra vitt már. Igen ritka, hogy valaki olyan rendíthetetlen egyenletességgel tudja meglepni közönségét, mint ő. Lesznek benne darabok klasszikusokból, mint a bODY_rEMIX/gOLDBERG_vARIATIONS, és friss kutatások is, mint a kajla Love Attack, ami eddig csak koreográfiai jegyzetekként létezett.


Ez a kollázs, a maga néhol brutális nyitottságával, nagy valószínűséggel Chouinard egyik legjobb munkája.” (Der Standard, Bécs)

Chouinard képzelete megdöbbentő… váratlan… nagy kaland a nézőnek.” (The Globe and Mail, Kanada)

Marie Chouinard 1978-ban tűnt fel Montreálban első szóló koreográfiájával, 1990-ben megalapította saját társulatát, élt New Yorkban, Berlinben, Balin és Nepálban. Utazásai, kíváncsisága és sokféle tanulmánya virtuóz alkotóvá tették. Több mint 50 előadást koreografált, 25 díjat és elismerést kapott Montreáltól, Párizson és Edinburgh-n át New Yorkig, neve szerepel a francia értelmező szótárakban. A Trafóban a kezdetektől fellép, társulata most hetedik alkalommal költözik be a Nagyterembe a maga lendületével, ritmusával és ragyogó profizmusával.

Koreográfiák: Marie Chouinard
Táncosok: Michael Baboolal, Adrian W.S. Batt, Jossua Collin-Dufour, Valeria Galluccio, Motrya Kozbur, Luigi Luna, Sayer Mansfield, Carol Prieur, Clémentine Schindler and Celeste Robbins
Zene: Louis Dufort: 2-6-7-12-14-15-17-18-19-21-23-24-25; Frédéric Chopin (opusz 28, prelűd 5): 8,
Georg Friedrich Haendel (Lascia Ch’io Pianga, interpreted by Montserrat Caballe): 10, Carles Santos: 11
Beszédhangok: Marie Chouinard
Fények: Marie Chouinard, kivéve 8: Axel Morgenthaler
Videó, díszletterv és kellékek: Marie Chouinard
Jelmez: Marie Chouinard, kivéve 2-7-23: Liz Vandal
Budapesti táncosok: Michael Baboolal, Adrian W.S. Batt, Jossua Collin Dufour, Valeria Galluccio, Motrya Kozbur, Luigi Luna, Sayer Mansfield, Carol Prieur, Celeste Robbins and Clémentine Schindler
Művészeti vezető a turnén: Annie Gagnon
Turné menedzser: Martin Coutu
Technikai vezető és színpadmester: Elsa
Hangmérnök: Jérôme Guilleaume
Fénytechnikus: Chantal Labonté
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Jegypénztárunk augusztus 22-ig zárva tart.:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • A Trafó Galéria 2024 szeptemberéig nyári szünet miatt zárva tart.
  • -
  • -
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek