Botis Seva / Far From The Norm (UK) 

BLKDOG

3600 Ft
kedvezményes: 3200 Ft
diák: 2600 Ft
Trafó bérlet érvényes

Kísérőprogram

FEBR/23
Az előadás után Sándor Júlia beszélget a táncosokkal.

FEBR/24
Az előadás előtt kerekasztal beszélgetés Tompa Andrea vezetésével, melynek címe: Rendszereken kívül.

Szeretettel várunk mindenkit!

KEREKASZTAL

Erőteljes, feszült, néha már kényelmetlenül őszinte előadás. Magával ragad, elsodor és nem enged szabadulni.

A BLKDOG gyönyörű de brutális látlelet arról, hogyan boldogulnak ma a fekete fiatalok a világban, ami nem nekik épült. Olyan érzelmekkel teli hip-hop, melynek fókuszában egy ördögi kör áll: az önfelismerés szinte kivétel nélkül önpusztításhoz vezet. Kísértő gyermekkori emlékeken és a felnőttkori élet traumáin keresztül az előadás irányt mutat: ha leküzdjük az elénk gördülő akadályokat végül van esélyünk elérni a megbékéléshez.

"A BLKDOG mindenkinek szól, aki már küzd vagy küzdött traumával és gyásszal. Mindenkinek, aki végignézte már, ahogy egy családtagja depresszióval vagy szorongással viaskodik. Olyan társadalomban élünk, ahol nem beszélünk az érzelmeinkről; ahogy én sosem tettem gyermekkoromban: és most, 30 évesen végre megteszem, ennek az előadásnak a keretén belül."
Botis Seva

2019 áprilisában a BLKDOG a legjobb új táncprodukció kategóriában elnyerte a rangos Olivier-díjat; ez óriási győzelem volt a hip-hop műfaja számára, hiszen a díj története során először nyerte el ezt az elismerést ilyen műfajú produkció.


Botis Seva többszörösen díjnyertes brit táncművész, koreográfus és rendező, aki a hip-hop, a fizikai színház és a kortárs tánc élvonalában dolgozik, többek között a londoni Sadler’s Wells-ben volt rezidens. Botis 1991-ben született – még most is pimaszul fiatal - és Londonban nőtt fel egyszülős háztartásban, hagyományos kongói tradíciójú családban.

A Botis Seva művészeti igazgató által vezetett Far From The Norm (beszélő név!) olyan angol társulat, amely arra törekszik, hogy őszinte, releváns és társadalmilag érzékeny, a mai huszas-harmnicas generáció problémáit tükröző előadásokat hozzon létre. Dekonstruálják az utcai tánc eszköztárát és megkérdőjelezik a hip-hopról alkotott elképzeléseket. Munkájuk eredeti és levetkőzi a gátlásokat, vitára invitál társadalompolitikai kérdésekről és a világról.

12 éven felüliek számára ajánljuk.

Rendező és koreográfus Botis Seva
Producer Lee Griffiths
Senior produkciós menedzser Andy Downie
Produkciós menedzser Zoe Hunn
Társulati & Marketing menedzser Siân Gilling
Jelmeztervező Ryan Dawson Laight
Jelmez kivitelezői Jordan Goertz, Julie Sayers, Kelsey Vickery, Kingsley Hall, Lou Petty
Fénytervező Tom Visser
Zeneszerző Torben Lars Sylvest
Hangmérnök Pär Carlsson
Far From The Norm táncosai Jordan Douglas, Joshua Nash, Hayleigh Sellors, Victoria Shulungu, Naïma Souhaïr, Larissa Koopman, Shangomola Edunjobi
Próbavezető Ekin Bernay
Közreműködik Charlotte Clark, Clarissa Shulungu, Ezra Owen, Isaac Ouro-Gnao, Savanah Anais Rowe, Shiloh Seva, Tyrone Isaac-Stuart

Koprodukciós partner Far From The Norm, Norrlandsoperan and Sadler’s Wells / Támogatók Arts Council England, Kingston University, Laban Theatre, Siobhan Davies Dance and UEL / Dance: Urban Practice Department

BLKDOG British Council
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek