Online Trafó-estek

TAKE A SEAT! - Szenteczki Zita - Juhász András - DoN't Eat Group: A halál kilovagolt Perzsiából

     
Az alkotók köszönettel fogadnak minden támogatást - például egy teljes árú jegy (3200 Ft), vagy egy diákjegy (2600 Ft) értékében - az alábbi bankszámla-számon: 
Vivid Illusions Kft.
16200010-10053250 
Közlemény: támogatás
Te is álmodoztál róla, kezdés előtt a sorban várakozva, hogy legyen egy saját, számozott helyed a Trafó nézőterén? Hogy előre tudd, hányadik sorban és melyik székről fogod nézni az előadást? Most eljött az idő: a XORXOR kreatív kódoló csapata és a Let_it_Be art agency megtervezte virtuális nézőterünket, ahol kiválaszthatod a számodra legideálisabb nézőpontot.

A Take a Seat! - online Trafó-estek 5 héten át várnak szombat esténként a virtuális Nagytermünkbe. Írd be a naptáradba a dátumokat, kattints tovább, és foglalj (egy) helyet! Ha teltházba érkezel, pótszéket is kérhetsz. A takeaseat.hu oldalon minden kiderül.

2020.04.18. Szenteczki Zita - Juhász András - DoN't Eat Group: A halál kilovagolt Perzsiából

A regénybéli író tudatfolyamában a fiatalkori emlékek iránti nosztalgia, az alkoholmámoros képzelgések, a jelenben érzett elviselhetetlen magány és szeretethiány váltják egymást.  Álom és ébrenlét, képzelet és valóság határán egyensúlyozva, badacsonyi szürkebarát és ásványi anyagokban gazdag szikvíz segítségével igyekszik túlélni a rendszerváltás előtti mindennapok szorítását, a pontos megfogalmazásra és önkiteljesedésre való törekvés lehetetlenségét. Szenteczki Zita színházrendező és Juhász András intermédia-művész közös produkciója valós idejű színpadi játék filmes eszközökkel.

A szereplők – színészek, táncosok, performerek, zenészek és operatőrök – egyszerre írják, játsszák és rendezik az előadást, többfunkciós színpadi jelenlétük a műfajok közötti határok elmosását, valamint az író, Hajnóczy Péter-féle irodalmi polémia színpadi megjelenítését szolgálja. A DoN’t Eat Group saját fejlesztésű hegesztőprojektoros vetítőrendszerének és az ismétlődésen alapuló loop-technika felhasználásával az alkotók az emlékezés mechanizmusának, illetve a művészi alkotómunka és a vele járó delíriumos látomások színpadi megjelenítésére tesznek izgalmas kísérletet.

A vetítés 20 órakor kezdődik, és még 24 óráig, azaz április 19-én 19.59-ig érhető el a helyet foglalt nézőknek.

Rendező: SZENTECZKI Zita, JUHÁSZ András
Előadók: JANKOVICS Péter, TAKÁCS Katalin, RAINER-MICSINYEI Nóra, HADI Júlia, DIÁK István, RAUBINEK Lili, LÉVAI Viola, SZABÓ Mátyás Péter
Koreográfus: HADI Júlia
Dramaturg: BÍRÓ Bence
Operatőr: TÁBOROSI András, MAYER Bernadette
Zeneszerző: SŐRÉS Zsolt
Fénytervező: BÁNYAI Tamás
Díszlet és Jelmez: DIÁK István
Media design: JUHÁSZ András
Boom: JÁVORKA Ádám
Videó technika: Vivid Illusions
Fény: DÉZSI Kata
Hang: BREDÁN Máté
További alkotók: SZABADOS Luca, VAVRA Júlia
Produkciós asszisztens: FAZEKAS Anna
Kreatív menedzsment: KOVÁCS Andrea / Let it Be! art agency
Külön köszönet: MATIS Lilla, VÉGH Ágnes, GARA Bernát, VÁRHEGYI István, NAGY Géza, Bakelit Multi Art Center, Artus Stúdió
Koproduckiós partner: FÜGE Produkció, Budapest Városarculati Nonprofit Kft, Budapest Főváros Önkormányzata, NKA
 
A produkció a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett Staféta program keretében valósult meg.

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • hétköznapokon: 14h-18h
  • -
  • -
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Átmenetileg zárva.
  • -
  • -
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek