Online Trafó-estek

TAKE A SEAT! - Frenák Pál Társulat: Tricks and Tracks 2.

     
A Tricks & Tracks alkotói köszönettel fogadnak minden támogatást - például egy teljes árú jegy (3200 Ft) vagy egy diákjegy (2600 Ft) értékében - az alábbi bankszámla-számon (valamint közvetlenül, bankkártyával, a hu.frenak.hu/supportus oldalon): 
Kortárs Táncért és Jelelő Színházért Alapítvány
10201006-50039630-00000000
közlemény: támogatás

A Frenák Pál Társulat várja az előadásához fűződő üzeneted. Kérdezz, kapcsolódj be itt a REPLY gombra kattintva, vagy látogasd meg a vialog.app/trafo oldalt!

Te is álmodoztál róla, kezdés előtt a sorban várakozva, hogy legyen egy saját, számozott helyed a Trafó nézőterén? Hogy előre tudd, hányadik sorban és melyik székről fogod nézni az előadást? Most eljött az idő: a XORXOR kreatív kódoló csapata és a Let_it_Be art agency megtervezte virtuális nézőterünket, ahol kiválaszthatod a számodra legideálisabb nézőpontot.

A Take a Seat! - online Trafó-estek 5 héten át várnak szombat esténként a virtuális Nagytermünkbe. Írd be a naptáradba a dátumokat, kattints tovább, és foglalj (egy) helyet! Ha teltházba érkezel, pótszéket is kérhetsz. A takeaseat.hu oldalon minden kiderül.

2020.04.04. Frenák Pál TársulatTricks and Tracks 2.

A Frenák Pál Társulat első bemutatója, a Tricks & Tracks korszakalkotó előadásnak számít mind a magyar táncéletben, mind a Trafó történetében. A produkció újító, komplex és absztrakt nyelvezete a szakma és a közönség köreiben is órási sikert aratott: a Trafó történetében ez az egyetlen előadás, amelyet zsinórban, több mint egy héten keresztül játszottunk teltházzal, így a Tricks több tucatszor lett bemutatva a Trafó deszkáin. Frenák Pál koreográfus azóta két Lábán Rudolf-díjjal és rengeteg nemzetközi elismeréssel lett gazdagabb, tavaly ünnepelte társulata fennállásának 20. évfordulóját.

A legendás produkció 1999 óta már jó néhányszor fel lett újítva, most egy 2017-es felvételt – Tricks & Tracks 2. – láthatnak majd az érdeklődők. A Tricks & Tracks 2. egy szándékoltan ironikus, kegyetlen és provokatív előadás: a szereplők karakterből karakterbe bújnak, levetkőzik saját magukat, majd visszabújnak a szerepeikbe. Az egykor és a most összeér, a fehér, üres felületre új vonalakat, új jeleket rajzolt a társulat, nem felejtve, hanem továbbgondolva a múltat. Az előadás izgalmas hibridként egyszerre idézi meg a japán kultúra letisztultságát, kalligrafikus szépségét, áttetsző minimalizmusát és a metropoliszok színes, villódzó őrületét. Frenák Pál nem fél erős színekkel festeni a fehér színpadi vászonra, koreográfiája féktelen dinamikájú, organikus káosz-butoh.

A felvétel az online premiert követően éjfélig tekinthető meg 2020. április 4-én a www.takeaseat.hu oldalon!


Koreográfus: Frenák Pál
Előadók: Maurer Milán, Holoda Péter, Nelson Reguera, Jurák Bettina, Keresztes Patrik, Tokai Rita, Vasas Erika, Frenák Pál
Zeneszerző: Fred Bigot
Dramaturg: Andy Varga
Konzultáns: Juhász Kata
Fény: Marton János
Hang: Hajas Attila
Függesztés: Orbán Balázs
Produkciós menedzser: Jantner Emese
Koreográfus Frenák Pál
Előadók Maurer Milán, Holoda Péter, Nelson Reguera, Jurák Bettina, Keresztes Patrik, Tokai Rita, Vasas Erika, Frenák Pál
Zeneszerző Fred Bigot
Dramaturg Andy Varga
Konzultáns Juhász Kata
Fény Marton János
Hang Hajas Attila
Produkciós vezető Jantner Emese
Munkatárs Orbán Balázs

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Jegypénztárunk augusztus 22-ig zárva tart.:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • A Trafó Galéria 2024 szeptemberéig nyári szünet miatt zárva tart.
  • -
  • -
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek