Online Trafó-estek

TAKE A SEAT! - smART! XTRA 5.0 // AV Composers

     
Az alkotók köszönettel fogadnak minden támogatást - például egy teljes árú jegy (3200 Ft), vagy egy diákjegy (2600 Ft) értékében - az alábbi bankszámlaszámon:
Mikolai Martin 
OTP Bank 11773315-01182901 
közlemény: Farbwechsel adomány
Te is álmodoztál róla, kezdés előtt a sorban várakozva, hogy legyen egy saját, számozott helyed a Trafó nézőterén? Hogy előre tudd, hányadik sorban és melyik székről fogod nézni az előadást? Most eljött az idő: a XORXOR kreatív kódoló csapata és a Let_it_Be art agency megtervezte virtuális nézőterünket, ahol kiválaszthatod a számodra legideálisabb nézőpontot.


A Take a Seat! - online Trafó-estek 10 héten át várnak szombat esténként a virtuális Nagytermünkbe. Mentsd el a naptáradba a dátumokat, kattints tovább, és foglalj (egy) helyet! Ha telt házra érkezel, pótszéket is kérhetsz. A takeaseat.hu oldalon minden kiderül.

2020.05.30. smART! XTRA 5.0 // AV Composers

Audiovizuális kompozíciók. Valós és virtuális dimenziók összekapcsolása. Képi és zenei interakciók, egyedi és absztrakt képi formanyelvek.

Az AV Composers, a 2015 és 2020 között havonta jelentkező smART! XTRA sorozat 50. befejező része és a Trafó megújuló smART!-programjának egyik új formátuma rendhagyó módon debütál a Take a Seat! nézőterén. Május utolsó hétvégéjén a Loop Gallery egykori kirakatgalériájában bemutatott Perplex (S Olbricht - Kitzinger Gábor), a karanténlét heteiben született Close Distance (Mákó Rozi - Mákó Bori) és POST_II (Gryllus Ábris - Molnár Csaba - Nagy Marcell) c. két új videóinstallációt nézhetik meg az érdeklődők. Jegyutalásukkal pedig a Farbwechsel Records kiadót támogathatják.

MÁKÓ Rozi - MÁKÓ Bori: Close Distance 

Mákó Rozi sound designer és Mákó Bori médiaművész közös alkotása, a Close Distance az önkéntes karantén időszakában születő, a fizikai távolság határait virtuálisan áthidaló, egymás munkáira reflektáló audiovizuális kompozíció. Egy megzenésített digitális festmény és egy megfestett elektronikus zenemű. Egymáshoz közelítő végpontok és síkok, hangsávok és ecsetvonások találkozása az éterben. 

GRYLLUS Ábris: POST_II

A Post_II videóinstalláció - csakúgy mint a sorozat első része - az „utó-állapot” helyzetével foglalkozik koreográfiai, zenei és videós eszközök segítségével. Az utó-állapot fogalmi síkján belül az elmúlás mibenlétét vizsgálja, emberi és nem emberi, cyber, digitális és poszthumán kontextusban.

Koncepció, zene: Gryllus Ábris
Koreográfia, előadó: Molnár Csaba
Operatőr: Nagy Marcell
Fókusz puller: Vereckei Zsolt
Gaffer: Móna Zsolt
Kurátor: Kovács Andrea
Külön köszönet: Vadas Zsófia Tamara

S Olbricht – Kitzinger Gábor: PERPLEX 

A Perplex, Mikolai Martin és Kitzinger Gábor közös videóinstallációja egy valós idejű, hangra reagáló, generatív vizualizáció és audiokompozíció dokumentációja. A beérkező hang adattá alakítása, az így keletkező adat folyamatos torzító folyamatának ismétlése. Lehetséges variációk keresése, míg a lehető legközelebb kerülünk a véletlenhez.

A vetítés 20 órakor kezdődik, és még 24 óráig, azaz május 31-én 19:59-ig érhető el a helyet foglalt nézőknek.


TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Jegypénztárunk augusztus 22-ig zárva tart.:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • A Trafó Galéria 2024 szeptemberéig nyári szünet miatt zárva tart.
  • -
  • -
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek