Színházak éjszakája a Trafóban

Belépés SZÉ karszalaggal
A program Színházak Éjszakája karszalaggal ingyenesen látogatható.

16:00-17:30
Gondolat Generátor: Játsszunk húszévességet!
A #mindenkitörténet projekt workshopja
90’

Az idén 20 éves Trafó októberi születésnapjára egy történetgyűjtésen alapuló közösségi színházi előadással készül a Gondolat Generátor, a Trafó színházpedagógiai műhelye.
 
Mit jelent húsz évesnek lenni? Mi az a történet, amit szívesen megosztanál másokkal? Ami meghatároz? Valami, ami vicces, szokatlan, vagy éppen intim? Mik voltak a céljaid? Érezted, hogy felnőttél? Mi változott azóta? Van olyan, hogy “húszévesség”?
 
A nyár során hasonló kérdések alapján összegyűjtött történetekből inspirálódó foglalkozáson beleláthattok a készülő előadás témáiba, részt vehettek rendhagyó játékokban, közösségi nosztalgiázásban és kreatív színházi alkotásban.
 
Ismerd meg a Gondolat Generátort és éld át újra (vagy előre) a húszévességet a 20 éves Trafóban!
 
A program Színházak Éjszakája karszalaggal ingyenesen látogatható, de regisztrációhoz kötött.
 
18:30 -19:30
Állambiztonsági történetek
60’ 
 
Hatvanas évek, Magyarország: az állambiztonsági szolgálat szoros megfigyelés alatt tart egy magyar származású, angol filmrendezőhallgatót, akiről azt gondolják, hogy az angoloknak kémkedik. Ő csak egy a számos hazai és külföldi művész, mérnök, tanár, pék, gépkocsivezető és traktoros közül, akiket megfigyelnek, akikről barátok és családtagok jelentenek. Vajon hány barátot kell beszervezni, hogy valakinek minden lépéséről tudjanak? Mindenkiről szerezhetnek kompromittáló információt? Mindenkinek van valami eltitkolnivalója a társadalom vagy akár saját maga előtt? Ebben a rendszerben a megfigyelők is megfigyeltek, és bonyolult stratégiákat kell kidolgozniuk ahhoz, hogy ne váljanak áldozatokká. De mi van a szavak mögött, és mit árul el egy-egy tekintet? Lehetséges, hogy feloldódjon egymásban a megfigyelő és a megfigyelt pillantása? 
 
Eredeti ügynöki jelentések nyújtanak betekintést az állampolgári megfigyeltség intim és hétköznapi részleteibe, és szembesítenek minket nem csak a felszín alá rejtett titkokkal, hanem saját megfigyelő tekintetünkkel is. Ma, a Facebook és a Tinder korában.
 
A program kapcsolódik Kelemen Kristóf Megfigyelők című új előadásához, melynek bemutatójára november 24-én kerül sor. 
 
A program Színházak Éjszakája karszalaggal ingyenesen látogatható, de regisztrációhoz kötött.
 
 
21.00 - 23.00
Szeri Viktor / Páll Tamás / Muskovics Gyula: PHOENIX
ongoing performansz
fantasy, vágy, élvezet, disztópia
English Friendly
120’

Az előadásról felvétel készül!
 
Újabb Foxconn gyárak épültek a 37. kerületben. A Nap városaként elhíresült, egykor kulturális sokszínűségéről ismert negyed krómszínű felhőkarcolók árnyékába borul, hamarosan az utolsó klubot is lebontják. Megkezdődött a Kék zóna dzsentrifikációja. Egyre többen nyitnak helyet a peremterület lakatlan, azbeszt szigetelésű üzleteinek pincéiben. A PHOENIX a 49. vasútvonal alatt, minden héten, péntektől hétfőig állandóan nyitva tart. A tér korszerű szűrőberendezése kint tartja a káros anyagokat, zavartalan szórakozást biztosítva a földalatti hangárban táncoló tömegnek. Jól felszerelt laboratóriumának és tisztán tartott fülkerendszerének köszönhetően a meghittebb együttlétek kedvelőinek is ajánlott. A PHOENIX-ben nincsenek tabuk, csak titkok. Olyan biztonságos tér, ahol pontról pontra kitalálhatod, hányféleképpen okozhatsz élvezetet magadnak és másoknak.


 
A Műhely Alapítvány Ismeretlen kutatása című programjának munkabemutatója.
Szeri Viktor táncművész, koreográfus, Páll Tamás multimédiaművész és Muskovics Gyula kutató, kurátor a virtuális és a fizikai valóság közötti átjárási lehetőségekkel foglalkozott.
Zene; Molnàr Andràs
 

    

Az esemèny a Nemzeti Kulturàkis Alap Imre Zoltàn Programjànak tàmogatàsàval valòsul meg.

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • hétköznapokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • a többi napon: 16-19h
  • hétfő: szünnap
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek