Kálmán Eszter: Domestic Noise

Matkó Tamás: Quad [ELMARAD!]

     
2800 Ft / diák: 2200 Ft
Trafó bérlet érvényes
Kálmán Eszter, Matkó Tamás és alkotótársaik rendszeresen dolgoznak együtt különböző színházi munkákban, és most egy közös projekt keretében fedezik fel a hang rendhagyó lehetőségeit. A kísérleti előadás két formailag különböző részben foglalkozik a hangok és zörejek dramaturgiai szerepével, a hang és kép, a hang és előadó viszonyával, a hallás színházi élményével.

KÁLMÁN ESZTER: DOMESTIC NOISE
Kálmán Eszter látványtervező saját előadásaiban több éve kísérletezik különböző színházi eszközök előtérbe helyezésével. Most a hang, a zaj, a zörej, ezek narratív szerepe kerül fókuszba. A háztartási zajokból egy párkapcsolat hétköznapi, mégis meghatározó pillanatai állnak össze – egy házasság története hangban.

Szereplők: Friedenthal Zoltán, Kálmán Eszter


MATKÓ TAMÁS: QUAD
Két alak sajátos geometriai mintákat követve bejár egy teret. A tér bizonyos pontjaihoz hangok/hangszínek/hangerők rendelődnek, ami a karaktereknek és mozgásuknak “hallható” dimenziót kölcsönöz. Az így létrejövő előadás hangszerelése egy állandóan permutálódó, változatos hangkép. A munkát Samuel Beckett Quad I+II című szavak nélküli drámája ihlette.

Szereplők: Friedenthal Zoltán, Terhes Sándor


Alkotók:
Matkó Tamás, Kálmán Eszter, Friedenthal Zoltán, Terhes Sándor, Szabó-Székely Ármin, Juhász Dóra, Rembeczki János, Éltető András, Hargitai Péter, Szabó Julcsi

A produkció a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett és támogatott Staféta program keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma további támogatásával kiegészülve valósult meg.

"Velük beszélgettünk az első Trafóban töltött próbanapjuk során házastársi hanggyűjtésekről, Beckett-rajongásról, zene és zörejek funkciójáról."

"Évek óta foglalkoztat a gondolat, hogy miként lehet hangokból és zörejekből narratívát építeni. Eleinte Marilyn Monroe halála volt a sorvezetőm."

A produkció a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett és támogatott Staféta program keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma további támogatásával kiegészülve valósult meg.

Matkó Tamás: Quad [ELMARAD!] Budapest Főváros Önkormányzata
Matkó Tamás: Quad [ELMARAD!] EMMI-Emberi Erőforrások Minisztériuma
Matkó Tamás: Quad [ELMARAD!] FÜGE Produkció
Matkó Tamás: Quad [ELMARAD!] Staféta program

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek