Fekete Ádám

Haloktatás, márványprotézissel - PREMIER

     
2400 Ft / diák: 1900 Ft
Trafó bérlet érvényes
rehabilitációs segédanyag a vizigót kosárlabdacsapat tolmácsolásában

Identitás kerestetik! Jelige: hajrá, vízigótok.

Minden fiatalember életében eljön az idő, amikor úgy érzi: most már igazán el kell kezdenie halakat oktatni. Ezután még jó pár év megy el tobzódó tétlenséggel és jelzőtűzszerű meneküléssel. A Haloktatás, márványprotézissel című oktatói segédanyag egy olyan világban segít eligazodni, ami… hát igen.

Nézzenek körül! Látják benne magukat?

Kik maguk? Önmaguk tükörképei? Identitáskereső-gépek? Munkanélküli szeráfok? Maguk is lehetnek ennek a titkos társaságnak a tagjai: embereké, akik összejárnak kosarazni, de nem testben, nem, az már a múlté. De vajon meddig lehet tűnődőnek maradni, teszi fel majd hirtelen az egyikük a kérdést, és kőkeményen meg is válaszolja. Közben végig ott lesz, ahol van, és talán az lesz, aki.

Az SZFE frissen végzett fizikai színházi koreográfus-rendező osztályának (2015-2020) vizsgaelőadása, osztályvezető: Horváth Csaba.


Szereplők:
Barna Lilla
Fekete Ádám
Fekete Gábor
Gyulai-Zékány István
Hojsza Henrietta
Kotormán Ábel
Molnár G. Nóra
Laboda Kornél
Ténai Petra
Vadász Krisztina Viktória

Látványát tervezi: Molnár Anna
A rendezőnek segít: Garádi Gréti
Írja és rendezi: Fekete Ádám

"A Haloktatás, márványprotézisben ízének alapja, hogy az előadás nem használ hétköznapi értelemben létező tereket, időket, de még személyeket sem nagyon, többnyire valós dialógusok sincsenek, de jelenetei nem nevezhetőek látomásoknak vagy álmoknak sem.A Haloktatás, márványprotézisben nem más, mint Fekete Ádám agya, amelyet több színész és néhány tárgy játszik el."

"Mert önmagunkat látjuk, önmagunk nem szeretett, el nem fogadott, likvidálni akart részét. Fekete Ádám Haloktatás, márványprotézissel c. második, a Trafó nagytermébe készített rendezése kegyetlenül zavarba ejtő, és épp ettől, ezért kegyetlenül vicces, igaz játék mindnyájunk önmagáról – ha van izomplasztikusságod az oxigénhiánytól, ha nincs. Mert hisz mind görcsösek, oxigénhiányos állapotúak vagyunk, vagy így, vagy úgy."

"Fekete Ádám legújabb rendezése, a Haloktatás, márványprotézissel egy hosszú pillanat kimerevítése. Hogy ez fizikai értelemben vett kimerevítés-e, vagy pusztán az elménk játszik velünk az asszociációk egymásba fonódását látva, az kérdéses. Talán egyszerre mindkettő, hiszen a tudat és a test egymásra hatnak, végtelen és véges összekapcsolódik a Trafó nagytermében."

"Szóval valami lehetetlen dolgot csinálni egy nagyon nehéz dologgal, ez a cím. Jól hangzik, miközben rendkívül kontra-produktív. Nekem ilyen az utóbbi tíz évem, a testemben való létezés tekintetében. Kicsit meg, mint Kukutyinban zabot hegyezni. Legfőképpen: jó szavak, amik örömet okoznak."

A produkció a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett Staféta program keretében valósult meg.

Haloktatás, márványprotézissel - PREMIER Staféta program
Haloktatás, márványprotézissel - PREMIER Budapest Főváros Önkormányzata
Haloktatás, márványprotézissel - PREMIER FÜGE Produkció

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek