Kálmán Eszter: Domestic Noise

Matkó Tamás: Quad

     
2800 Ft / diák: 2200 Ft
Trafó bérlet érvényes

Kálmán Eszter, Matkó Tamás és alkotótársaik rendszeresen dolgoznak együtt különböző színházi munkákban, és most egy közös projekt keretében fedezik fel a hang rendhagyó lehetőségeit. A kísérleti előadás két formailag különböző részben foglalkozik a hangok és zörejek dramaturgiai szerepével, a hang és kép, a hang és előadó viszonyával, a hallás színházi élményével.

Kálmán Eszter: Domestic Noise

Kálmán Eszter látványtervező saját előadásaiban több éve kísérletezik a színházi eszközök előtérbe helyezésével. Most a hang, a zaj, a zörej, ezek narratív szerepe és képpel való viszonyuk kerül fókuszba.

Szereplők: Friedenthal Zoltán, Kálmán Eszter

Matkó Tamás: Quad

Az előadás középpontjában Samuel Beckett Quad I+II című, eredetileg TV-játéknak készült munkája áll. Ebben a szöveg nélküli drámában egy meghatározott geometriai formát követve, négy különböző színű jelmezt viselő alak bejár egy teret. A színekhez hangszerek/hangszínek/hangerők rendelhetők hozzá, ami ezáltal a karaktereknek egy “hallható” dimenziót kölcsönöz, így az előadás hangszerelése is egy állandóan permutálódó, változatos hangkép.

Szereplők: Friedenthal Zoltán, Terhes Sándor

Alkotók: Kálmán Eszter, Matkó Tamás, Friedenthal Zoltán, Terhes Sándor, Juhász Dóra, Szabó-Székely Ármin, Rembeczki János, Éltető András, Hargitai Péter, Szabó Julcsi

A produkció a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett és támogatott Staféta program keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma további támogatásával kiegészülve valósult meg.

A produkció a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett és támogatott Staféta program keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma további támogatásával kiegészülve valósult meg.

Matkó Tamás: Quad Budapest Főváros Önkormányzata
Matkó Tamás: Quad EMMI-Emberi Erőforrások Minisztériuma
Matkó Tamás: Quad FÜGE Produkció
Matkó Tamás: Quad Staféta program

"Velük beszélgettünk az első Trafóban töltött próbanapjuk során házastársi hanggyűjtésekről, Beckett-rajongásról, zene és zörejek funkciójáról."

"Évek óta foglalkoztat a gondolat, hogy miként lehet hangokból és zörejekből narratívát építeni. Eleinte Marilyn Monroe halála volt a sorvezetőm."


TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • a többi napon: 16-19h
  • hétfő: szünnap
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek