Emanuel Gat (FR)

SUNNY - MINDEN JEGY ELKELT!

3200 Ft / diák: 2600 Ft

Kísérőprogram

Április 12-én az előadás után a Gondolat Generátor közönség-összetalálkozót tart. A NézőPont egy fél órás kötetlen program, ahol a közönség egymással vitatja meg az előadás során felmerült kérdéseket.

ifjúság, öröm, légiesség 

Emanuel Gat a performer és zenész Awir Leonnal együtt álmodta meg a SUNNY-t, ami egyszerre élőzenei koncert és vibráló koreográfiai felfedezőút. Az ötletek kavalkádjában a SUNNY képes felmutatni új légies zenei formákat ezzel párhuzamosan mélységében vizsgálni és megkérdőjelezni a kortárs táncművészet lehetőségeit.

Emanuel Gat – hatodik alkalommal a Trafó színpadán! – nem csupán koreográfusként, hanem teoretikusként is kiválóan megállja a helyét: ahogy írásaiban ki is fejtette: zeneként tekint a táncra. A zene nem kezdőpont, de nem is megoldás a számára, mert - mint írja - a táncot zene nélkül is hallanunk kell. Hang(szer)ként kezeli táncosait is, fogalmazhatunk úgy is, mindegyik külön szólamot képez, hol egymás mellett futnak párhuzamosan, hol szervesen összekapcsolódnak, egyetlen önálló organizmust alkotva.

„Emanuel Gat mesterművet hoz létre mikor megalkotja a SUNNY-t. A színpadon Marvin Gaye azonos című dala adja meg az alaphangzást, Awir Leon épít élő zeneiséget köré. Gat úgy alkalmazkodik az elektronikus zenéhez, hogy közben hű marad saját, eredeti stílusához. Magán a virtuóz táncon túl, a mű az előadók közötti kapcsolatok színpadon való megszületéséből áll. Hosszúra nyúló csendek, bravúros jelmezek, játékosság, metsző pillantások és kitörő kacajok alkotják meg az előadás világát, amiben túlcsordul az ifjúság, az életöröm és a derű.” - Le Figaro

A marokkói gyökerű ötgyermekes családapa, Emanuel Gat sokáig karmesternek készült. A tánccal 23 éves korában találkozott először, de sokáig nem gondolta volna, hogy ez lesz a hivatása. Első önálló koreográfiáját Bach zenéjére készítette 1994-ben, saját társulatát pedig 2004-ben alapította, miután a gázai övezet közeléből Franciaországba költözött. A Trafóban 2009-ben a Tavaszi áldozat mellett a Téli utazással mutatkozott be, majd 2010-ben megint körbejárta a Téli utazás témáját és bemutatta a Téli variációkat. 2012-ben visszatért a folyamatosságon alapuló Brilliant Corners-zel, majd 2015-ben a Plage Romanique-kal. 2017-ben a Sacre/Gold című produkcióval érkezett. Emanuel Gat művészete a legtisztább tánc, amelyben annak érzéki és fizikai minősége egyaránt kiemelkedik. Ez az hatodik tavasz, amikor hozzánk látogat a mára már korunk egyik legnagyobb koreográfusaként elkönyvelt Gat. Ez alkalommal egy 2016-os alkotása látható 10 táncosra és élő zenére.

Koreográfia és fények: Emanuel Gat

Zeneszerző és színpadi zenész: Awir Leon

Táncolják: Thomas Bradley, Annie Hanauer, Péter Juhász, Michael Loehr, Emma Mouton, Genevieve Osborne, Milena Twiehaus, Sara Wilhelmsson, Ashley Wright.

Jelmezek a táncosokkal való együttműködés során jöttek létre

Producer: Emanuel Gat Dance

Koproducer: Festival Montpellier Danse 2016, Grand Théâtre de Provence,

Théatre de la Ville, Paris, Cité de la Musique - Philharmonie de Paris, Scène Nationale d’Albi

(Emanuel Gat Dance: Sunny – Tanec Praha, Prága) Az élő zenének mindig van valami mágikus hatása táncszínpadon, de most tényleg csak lesünk: Leon, ez a dj-be oltott experimentális művész igazi guruja a szakmájának, mindent tud a hangjával és általában a hangokkal, stílusokkal, ritmussal, zenei instrumentumokkal. Úgy pakolgatja egymásra a különböző zenei rétegeket, hogy az egészen varázslatos: meghúzódva a színpad sarkában, egy elektronikus kütyükkel teli asztal fölé hajolva, egyszerűen, póztalanul, alűrök nélkül. - es.hu


TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Jegypénztárunk augusztus 22-ig zárva tart.:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • A Trafó Galéria 2024 szeptemberéig nyári szünet miatt zárva tart.
  • -
  • -
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek