A Közép-Európa Táncszínház dupla estje

Anton Lachky (SK): Special Society | Mészáros Máté: Insoundout

2400 Ft / diák: 1900 Ft
Általános bérletek és ikerbérlet érvényes

1 este 2 előadás 2 koreográfus 1 premier.  

Mészáros Máténak a Közép-Európa Táncszínházzal ez a második munkája és az előadás a 2018 évi Nemzetközi Monotánc Fesztivál fődíjas előadása. 
Anton Lachky saját társulatával 2017-ben mutatkozott be nálunk a Mellékhatások (Side Effects) című előadás koreográfusaként, ezúttal először dolgozik együtt egy magyar társulattal, a Közép-Európa Táncszínházzal.

 

SPECIAL SOCIETY – KÜLÖNLEGES TÁRSASÁG / Koreográfus: Anton Lachky

Az előadásban egy különleges társaság szürrealisztikus képei peregnek le előttünk, miközben az álom és a képzelet birodalmába lépünk. Fantasztikus, helyenként groteszk képmások kelnek életre a színpadon. A változó karakterek öntudatlan, spontán kinyilatkoztatásra törekednek és felszabadulnak a tudatos elme kontrollja alól. A koreográfia energiája szétfeszíti annak kereteit, a mozdulatok dinamikája, a színek vibrálása saját univerzumot teremt. Ebben a hipnotikus látomásban semmi sem valóságos, mégis minden igaz.Anton Lachky átlépi határainkat, megnyitja érzékeinket, és olyan utazásra csábít, amilyenben ezelőtt még sosem volt részünk. Készen álltok a kalandra?
 
INSOUNDOUT / Koreográfus: Mészáros Máté

Kicsoda a táncos, ha éppen nem táncol? Mi határozza meg személyiségét, hogyan jeleníthető meg a színpadon a levetkőztetett emberi jellem táncosként, tánc nélkül?

 
Anton Lachky tánctanulmányait a J.L.Bellu Conservatory in Banká Bystrica intézményében kezdte, ahol részt vett a Moving Academy for Performing Arts képzésén is, 2001-ben nyert felvételt a Bratislava Egyetemre, majd Belgiumban további tanulmányokat végzett a P.A.R.T.S. -on. 2004-ben az Akram Khan Company tagja, 2007-ben társalapítója a Les SlovaKs Dance Collective-nek. Koreográfusként többek között a Helsinki City Theatre, Iceland Dance Company, Gottengorg Ballet, Scottish Dance Theatre társulatainak alkotott.

Mészáros Máté a Táncművészeti Főiskola elvégzése után a Szegedi Kortárs Balett tagja lett, majd külföldön, olyan világhírű koreográfusokkal dolgozott együtt, mint Ohad Naharin, Wim Vandekeybus, Sharon Eyal, Amanda Miller, Roberto Galvan, Myriam Naisy, Robin Orlin. 6 évig volt a belga fizikai színház, az Ultima Vez társulatának tagja, jelenleg szabadúszó alkotóként dolgozik. 

Előadó és alkotótárs: Mádi László
Díszlet: Mészáros Máté
Fény: Fogarasi Zoltán, Mészáros Máté
Szakmai konzultáns: Mikó Dávid
Zeneszerző: Mádi László

"Néha azt érzem, tényleg megbomlik az elmém, amikor egy majdhogynem meditatív állapotból pár perccel később az őrület szélére, vagy még inkább a közepébe csöppenek. Kicsit nehéz felébredni, vagy beleébredni a könnyed élményszerű, bensőséges világból, egy groteszk, kitekert valóságba." - Drubina Orsolya, Librarius

"Mészáros az InSoundOutban maximálisan kihasználta Mádi László zenei érdeklődését, hiszen a darab hangzó anyagáért is ő felel; az eredmény: egy az előadó egyéniségével önazonos színházi mátrix." Králl Csaba

"Mészáros Máté ‒ a belga Ultima Vez egykori tagja ‒ Mádi sounddizájnjára készített első szólódarabját nézve mintha egy high-tech zen-buddhista templomba csöppentünk volna." - Horeczky Krisztina

"A sorozat tehát felfogható egyfajta energiaszelepként, ám felfogható egy sajátos önismereti tréningként is, amikor az előadó és az alkotó találkozhat önmagával."

"A Special Society olyan, mint egy palackból hirtelen kiszabaduló dzsinn, felrázott üvegből kilövő pezsgő. " - Halász Tamás kritikája

"Anton Lachky bebizonyította, hogy a táncos test nem ér véget a végtagok és a törzs mozgásánál." - Szász Emese írása

„BÁRKIBŐL JOBB TÁNCOST FARAGOK” - Interjú Anton Lachky koreográfussal


TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • naygtermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek