I. ORSZÁGOS SLAM POETRY BAJNOKSÁG

     
1500 Ft | elővételben: 1200 Ft
Az első 250 jegy elővételes
A Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közös előadásainkra - személyes jegyvásárlás esetén - csak készpénzes fizetésre van lehetőség! Köszönjük a megértést.

I. ORSZÁGOS SLAM POETRY BAJNOKSÁG este 20:00-tól élőben!

Ki írja ma a legjobb költeményt, ki adja elő a legjobban és kire voksol a közönség – ez a slam poetry versenyek rövid eszenciája. Az elmúlt fél évtizedben hazánkban is egyre szaporodó slam rendezvények eredményeként elérkezett az idő, hogy kikiáltsuk Magyarország első slam poetry bajnokát, aki majd decemberben képviselheti a magyar slam közösséget az Antwerpenben sorra kerülő, összeurópai slam találkozón és versenyen.

A poetry slam névre hallgató, mára világszinten önálló műfajjá érett verses vetélkedő az 1980-as évek közepén született az Egyesült Államokban. Magyarországra 2006-ban tette be lábát a Műcsarnok által megszervezett Budapest Slam rendezvénnyel, amit költők és rapperek csatájaként tartanak számon. Rá két évre létrejött a Slam Poetry Budapest, röviden SPB, lelkes slammerekből álló kisközösség, akik havi rendszerességgel kezdtek slam-eket tartani. A klubesteket kiegészítve az SPB és a Bly Management egyesülésével fokozatosan nőtt a nagyobb szabású slam-ek száma is, amelyek egyre nagyobb közönséget kezdtek vonzani. A mára egyesületi formát öltő közösség így eljutott arra a szintre, hogy első ízben megrendezze az ország „Grand Slam”-jét. A nyári selejtezőkön bekerült győztesek mellett fellépnek a hazai élvonal húzóneves szuperhősei. A közönség zsűrizik, az SPB elnökasszonya és alelnök ura – Mavrák “Hugee” Katalin és Németh “Zeek” Péter – moderálnak, az Amoeba (Sabák-Sági-Boros trió) zenél, a Kiégő Izzók és Lee Unflyable felelnek a látványért.

Aki ezen az estén nyer, Magyarország első slam követeként utazik év végén a European Poetry Slam Network eseményre, Belgiumba, a végső megmérettetésre.

Zsűri:
MATITS István /Id
PETRÁNYI Zsolt
+ a Közönség

Konferanszié:
MAVRÁK Katalin / Hugee
NÉMETH Péter / Zeek

Szervezés / SPB:
STRÁHL Katalin
SZABÓ Sára

Látvány:
- VAJNA Balázs / Lee Unflyable (VJ)
- KIÉGŐ IZZÓK

AMOEBA:
BOROS Levente – dob
SABÁK Péter - basszusgitár, elektronika 
SÁGI Viktor - gitár / guitar

Slam Poetry Budapest
www.slampoetry.hu
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • hétfőnként: 14h-18h
  • -
  • -
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Átmenetileg zárva.
  • -
  • -
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek