Frenák Pál Társulat: Tricks & Tracks 2.- PREMIER

2800 Ft / diákjegy: 2200 Ft
Általános bérlet érvényes
Ikerbérlet érvényes

AFTERPARTY
Március 20-án csütörtökön a premier után a Trafó Kávézóban: a társulat kedvenc francia dj-je, Julien Bardakoff játszik, aki a párizsi klubbok mellett Budapesten a  Brody Studio vendégeként látható és hallható. A belépés az előadásra váltott jeggyel ingyenes.

Stroboszkóp használata miatt az előadás megtekintését terhes anyáknak, epilepsziásoknak, valamint pace-makerrel rendelkezőknek nem javasoljuk.


Az egykor és a most összeér, a fehér, üres felületre új vonalakat, új jeleket rajzol a társulat, nem felejtve, hanem továbbgondolva a múltat.

 A 15 éves Frenák Pál Társulat 1999-ben mutatta be a Trafóban Tricks & Tracks című előadását, mellyel nemcsak saját magát, hanem a Trafót is újrapozícionálta. A legendás és korszakalkotó produkció alapgondolata azóta sem vesztett aktualitásából. A Tricks & Tracks 2. az eredeti előadás újragondolása: ironikus, kegyetlen és provokatív; a szereplők karakterekből karakterekbe bújnak, levetkőzik saját magukat, majd visszabújnak kreált szerepeikbe. Testük valós nyomokat hagyva hol egymáshoz, hol a sterilen fehér felületekhez csapódik, ütköznek és kapaszkodnak, mohón kutatva a másik jelenlétét. Az egónk tetoválás a bőrön, minden egyes hazugságunk egy ruha, egy jelmez, ami nem áll jól, de mégis hordjuk. Naked is the new black.
 
Az előadás izgalmas hibridként egyszerre idézi meg a japán kultúra letisztultságát, kalligrafikus szépségét, áttetsző minimalizmusát és a metropoliszok színes, villódzó őrületét. Frenák Pál nem fél erős színekkel festeni a fehér színpadi vászonra, koreográfiája féktelen dinamikájú, organikus káosz-butoh.
 
Koreográfus: Frenák Pál
Előadók: Nelson Reguera, Jantner Emese, Marie-Julie Debeaulieu, Vasas Erika, Holoda Péter, Feicht Zoltán, Bukta Gergő, Frenák Pál
Zeneszerző:: Fred Bigot
Dramaturg: Andy Varga
Konzultáns: Juhász Kata
Fény: Marton János
Hang: Hajas Attila
Függesztés: Zoltai György, Ferenczi Miklós
Produkciós menedzser: Juhász Dóra

 
 

NKA, Scene Nationale d'Evreux-Louviers, Bakelit Multi Art Center

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • naygtermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek