Lakmusz Csoport: Amőba akció

1000 Ft / diák: 600 Ft

Fontos beszélni arról, ami körülöttünk van. Nem mantrázni, nem szónokolni, nem kiabálni, nem esszéket gyártani a fióknak… és nem is pusztán esztétikus, önmegvalósító színházi előadásokat létrehozni, hanem beszélni, beszélgetni.
 

A Lakmusz Csoport 2009 tavaszán alakult meg fiatal, pályájukat éppen elkezdő rendezők, dramaturgok és szociológusok részvételével. Céljuk, hogy itt és most, a 21. századba átlépni nehezen tudó, európai integrációs zavarokkal küzdő Magyarországon előadásaikban, akcióikban, programjaikban megkeressék, megfogalmazzák a társadalmi – nemes értelemben vett politikai – színház szerepét.
Az Amőba Akció a Lakmusz Csoport első, egyéves ifjúsági programja 9 bázisiskola, a tatabányai Jászai Mari Színház, a MU Színház és a Trafó bevonásával és együttműködésével. Az akció keretében pályázatot hirdettek középiskolás fiataloknak: fogalmazzák meg, mit jelent számukra ma, itt Magyarországon élni. A Csoport alapításában résztvevő négy fiatal rendező az Amőba Akció egész éves működését, a pályázatra beküldött alkotásokat alapul véve kísérletet tesz arra, hogy a tartalom felől közelítve a különböző műfajú anyagokból koherens, komplex színházi estét hozzon létre. Az előadás tartalmi egységei: múlt – jelen – közeljövő – utópia.
 A Lakmusz Csoport tagjai:
LABODA Kornél, rendező; KÁRPÁTI István, rendező; MOLNÁR-KERESZTYÉN Gabriella, rendező; TÓTH András, rendező; VÉGH Ildikó dramaturg, projektvezető; BÍBOR Klára, szociológus; PATAKI Teréz, szociológus; SŐREGI Melinda, dramaturg
 

lakmusz_blog

lakmusz_youtube
 

Támogatók és partnerek:
NKA, Trafó, MU Színház, Jászai Mari Színház (Tatabánya), Fővárosi Önkormányzat Kulturális Bizottsága, Katlan Csoport, Momentown Kft.


Ajánljuk még

Nincs megjeleníthető tartalom.
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • a többi napon: 16-19h
  • hétfő: szünnap
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek