Royal Bones Társulat: Orionteatern: FUSK!

2500 Ft (A Trafó bérlettel rendelkezők 10% kedvezményre jogosultak.)

A FUSK! szürrealista utazás Shakespeare drámáinak világában bohócok, akrobaták, élő zene és megannyi zsonglőr társaságában!

A Royal Bones egy újonnan alakult dán kortárs cirkusz társulat. A tíztagú csapat előadói sokoldalúan képzett művészek, akik a cirkusz, a tánc, a színház és a zene területén egyaránt jártasak. Az első darabjuk a FUSK, mely zene, színház, cirkusz és mozgás találkozása egy olyan különös képi világú előadásban, mely a tündérmesék sötétebbik oldalát idézi.
A darabban meghatározó szerepet játszik az élőzene, mely nemcsak az előadás tempóját diktálja, hanem a klasszikust, a dzsesszt, a rockot és a gregoriánt ötvöző dallamokkal a vájt fülűek számára egy szcenizált koncert élményét nyújtja.

Lars Rudolfsson rendező és a svéd Cirkus Cirkör már a 2001. évi Budapesti Tavaszi fesztiválon kirobbanó sikerrel mutatta be a Trix című előadást. A Trix után a rendező ezúttal ismét az új cirkusz adta lehetőségek felé fordult, és dán akrobatákkal varázslatos, humorral teli, költőien megkomponált világot szerkesztett. Az előadásban megelevenednek Shakespeare drámáinak hősei, de párbajtőr és koponyák helyett karikákat, labdákat vesznek a kezükbe, hogy igazi cirkuszművészek módjára szórakoztassanak

Lars Rudolfsson Svédország talán legjelentősebb színházi rendezője, aki a stockholmi Orionteatern-nek, a vezető svéd művészszínháznak alapító rendezője. Különleges és összetett személyiség: a progresszív rendezőgurut az tette nemzetközi hírűvé, hogy évekig rendezte az ABBA együttes színpadi showjait és videóklipjeit. A nevéhez számos zenés színház és musical-rendezés fűződik és több ízben dolgozott a Svéd Királyi Opera társulatával..

Előadók:
Rasmus Aitouganov
Lars Gregersen
Mille Lundt
Josephine Wulff Randrup
Camila Sarrazin
Kenneth Harisson
Hanne Raffnsøe
Maja Romm
Henriette Groth
Johan Segerberg

Rendező: Lars Rudolfsson
Jelmez: Kersti Vitali-Rudolfsson
Zene: Hanne’s Alliance
Zenei konzultáns: Savannah Agger
Fényterv: Anders Rosenquist
Haj és smink: Tuija Valén.
 

Támogatók:
Budapesti Őszi Fesztivál, Svéd Nagykövetség, Dán Királyi Nagykövetség, Dán Művészeti Tanács, NKA.
 

A FUSK! ajánlója megtekinthető itt:.
 


Ajánljuk még

Nincs megjeleníthető tartalom.
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • a többi napon: 16-19h
  • hétfő: szünnap
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek