Fiatal Drámaírók Háza - Metroworks Színházművészeti Szabadiskola

Okuláré Projekt – visszaszámlálás – kortárs drámák felolvasóestje

     
Ingyenes program

#kortársdrámák #visszaszámlálás #számítavéleményed

Vigyázz… Kész… Három… Kettő… Aki bújt, aki nem, jön az Okuláré Projekt évadzáró előadása!

Nyílt pályázatunk hívószava most a “VISSZASZÁMLÁLÁS” volt, de mondhatnánk azt is, hogy várakozás, kilövés, ébresztő, nekifutás, ünnep, kiszámoló, fenyegetés, ajtó, ütközés, kezdet, vég… szerzőink ugyanis így ragadták meg a lényegét szövegeikben.

Az este során elhangzó szövegek:
jelenleg kiválasztás alatt!

A szövegek kiválasztásában és fejlesztésében ezalkalommal műhelyvezetőként Gimesi Dóra író, rendező, Békés Pál-díjas dramaturg, a Budapest Bábszínház rodalmi vezetője segíti a munkánkat. Az Okuláré Projektről:

Projektünk célja, hogy teret biztosítson kortárs magyar drámaíróknak arra, hogy élőben, minél nagyobb közönség előtt próbálhassák ki magukat. Szeretnénk sokoldalú visszajelzéseket kapni, így a felolvasások után a Ti első benyomásaitokra is számítunk egy beszélgetés formájában! Gondolkodjunk együtt, várunk Titeket!

A program a következő:
• A három egyfelvonásos felolvasószínházi előadása.
• Közösségi szövegfeldolgozás a szerzők részvételével.
• Szavazás az este nyertes szövegéről!

Az esemény ingyenes, de előre is köszönjük, ha a helyszínen a támogatói jegy megvásárlásával segítitek a projektünk fennmaradását. Ezen kívül lehetőségetek lesz beszerezni a “Kaptár - 21 kortárs magyar dráma” antológiánk utolsó néhány példányának egyikét. A visszaszámlálás a következő kötet szeptemberi bemutatójáig pedig már el is indult…  

Szervezők:
• Fiatal Drámaírók Háza
• METRO WORKS színházművészeti szabadiskola

Jegyfoglalás: https://forms.gle/zFt23g26c5eFwebX8

Az Okuláré projekt egy nemzetközi felolvasószínházi sorozat, aminek keretein belül kéthavonta 3-3 egyfelvonásos drámát olvasunk fel, amik egy megadott hívószóra íródtak. A felolvasásokat beszélgetés követi, ahol a közönség visszajelzéseket adhat a szerzőknek, majd pedig szavazással dönthetnek az este győzteséről. A forduló hívószava: visszaszámlálás.

A Fiatal Drámaírók Háza 2021 januárjában alakult azzal a céllal, hogy pályakezdő drámaíróknak biztosítson megjelenési és fejlődési lehetőséget. Fő programsorozatunk jelenleg az Okuláré Projekt, amit a Budapesten a METROWORKS színházművészeti szabadiskola tagjainak előadásában valósítunk meg.

Helyszíneink a 2022/23-as évadban: Badacsonytomaj, Bécs, Berlin, Budapest – Trafó, Budapest – Manyi, Calgary, Debrecen, Dunaszerdahely, Edmonton, Eger, Győr, Hódmezővásárhely, Japán, Jeruzsálem, Kolumbia, Marosvásárhely, Nagykanizsa, Sepsiszentgyörgy, Sopron, Szeged, Székesfehérvár, Szolnok, Tapolca, Tel-Aviv, Vancouver, Washington DC, Zalaegerszeg
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek