Philippe Quesne/Campo (FR/BE): Másnap (Next Day)

2400 Ft / diákjegy: 1900 Ft
Általános bérlet érvényes
Ikerbérlet érvényes

Magyar-angol felirattal; kevés flamand szöveg, magyar tolmácsolással.
 
A Szuperhős Akadémián 8-12 éves srácok készülnek szembenézni a baljós jövővel... és a rettenetes szörnyekkel.

Philippe Quense világa összecsap a gyerekek élénk képzeletével. Az ifjú művészek, táncosok és zenészek csapata a legnagyobb felszabadultsággal mozog a színpadon, mintha csak a grundon lesnénk meg őket. Szuperhősöset, reklámutánzósat, zenekarosat játszanak, Quesne pedig formát, látványt és láthatatlan laboratóriumi keretet épít köréjük, egy sejtelmes hangulatú „next day” felirattal. Miközben magunkról megfeledkezve bámuljuk ezt az ártatlan és gondtalan világot, előbb-utóbb belénk hasít, hogy mi lesz, ha ezek a gyerekek felnőnek, és mit mond el ez az egész a jövőjükről? Hát a miénkről?
 


Philippe Quesne (aki már volt itt kétszer is: A sárkányok melankóliájával 2009-ben, tudjátok az AC/DC és a Big Banggel 2012-ben) szereti az embert mikroszkópon keresztül nézegetni: hogyan mozog, fejlődik, reagál. Rovartan, ő így hívja. Laboratóriumában bizonytalan határokat teremt, keverednek a nyelvek és a zene, a magány és a csoportdinamika. Az átlagos élet általános szokásait kis ünnepekké teszi a színpadon. Gúnyos és vicces képek a társadalmunk hiányosságairól. Egyszerű cselekmény, mindennapi tárgyakkal, amiket úgy használ, hogy azok a komfortzónájukból teljesen kiesnek.
 
Az élet, ahogy egyszer régen ismerted. Avagy most még ártatlanok és gondtalanok, de egyszer felnőnek, és akkor mi lesz, ha mindezt komolyan is fogják gondolni?
 
Rendező: Philippe Quesne
Előadók: Marthe Bollaert, Tijl De Bleecker, Mona De Broe, Sven Delbaer, Fons Dhaenens, Lisa Gythiel, Lars Nevejans, Flo Pauwels, Sien Tillmans, Camiel Vanden Eynde, Lizzi Van de Vyver, Ona-Lisa Van Haver, Jaco Win Mei Van Robays
Művészeti együttműködők: Pol Heyvaert & Léo Gobin
Produkciós asszisztens: Phéline Thierens
Technikai vezető: Philippe Digneffe
Technikus: Bart Huybrechts
 
Produkció: CAMPO, Ghent
Koprodukciós partnerek: Theater Der Welt 2014, Mannheim; Festival d'Automne à Paris / Théâtre Nanterre-Amandiers; LIFT, London; La Bâtie - Festival de Genève
Támogatók: Noorderzon Performing Arts Festival, Groningen & HAU Hebbel am Ufer, Berlin
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek