Nemmivoltunk! Crew

RECESS

500 Ft
Az ember eredendő vágyat érez a rend iránt,
amely azonban, így vagy úgy, mindig eleve 
kudarcra van ítélve. Nincs működő társadalom normák nélkül, a szabályokat a közösségek természetszerűleg kitermelik magukból. A norma nélküli állapot tehát nem életszerű - ezért hozunk létre hatalmi rendszereket, mert azt várjuk tőlük, hogy a rend megteremtése érdekében érvényt szereznek ezeknek a normáknak.

Ám a túlszabályozottságról és a hatalomról ugyanis rendre kiderül: nem emberi, nem élhető számunkra. Mint oly sok mindenről, erről is elmondható: az erő, a kívülről vagy felülről jövő kényszer nem elegendő. A rend megteremtésén magunkban kell munkálkodnunk, közösségként és egyénileg egyaránt. Ehhez olykor új készségeket kell kifejlesztenünk, hogy levetkőzhessük a rosszul tanult reflexeket.

A Nemmivoltunk! Crew 2018 tavaszán három hónapos rezidencia keretében valósította meg az iskolai emlékeket és a rend témakörét feldolgozó RECESS (Szabadfoglalkozás) című projektjét, a berlini Collegium Hungaricum meghívására. A különböző területeken alkotó művészekből álló kollektíva a CHB RULES fesztiválján egy ötnapos pop-up kiállítást rendezett az anyagból, melyet most Budapesten először a Trafóklubban mutat be.

A crew egy korábbi budapesti kiállításuk, a Szülői értekezlet témáját szőtte tovább. A RECESS az utolsó olyan generáció élményeibe enged bepillantást, akik még belekóstoltak abba az autoritásra épülő későszocialista oktatási rendszerbe. A projekt során az alkotók az iskolai élményeikre reflektáló munkákkal saját gyermekkorukból hozott személyes szorongásaikba vezetik be a látogatókat.

http://nemmivoltunk.blogspot.com/


Alkotók: BÁTORY Péter, BRÜCKNER János, FALVAI Mátyás, FILLÉR Máté, SZABÓ Ottó, TÓTH Márton Emil
Kurátorok: KOVÁCS Dániel, MÁNDLI Endre Vazul, SZIRMAY-KALOS Léna
Támogatók: Collegium Hungaricum Berlin / RULES Festival

18:00-19:30 szabad foglalkozás
19:30 prezentáció


Ajánljuk még

Nincs megjeleníthető tartalom.
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • a többi napon: 16-19h
  • hétfő: szünnap
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek