MIET WARLOP (B): Milyen mágnes? / Mystery Magnet

2200 Ft / diákjegy: 1800 Ft
Általános bérlet érvényes
Ikerbérlet érvényes

8 éven felülieknek ajánljuk az előadást.
Az előadás a Trafó Beavató Program része.


Képtelen hülyeségek. Arizonai álmodozók. Happy Tree Friends. Fröcskölik a festéket literszám – minden berendező réme. A két éve nálunk bemutatott Springville hibrid háziállatai közül a nadrágember megint feltűnik, és hozza az új barátait.
 
Miet Warlop vizuális művész, színházi háttérrel. Egyszerre több műfajban alkot: mozgó szobrait, élőképeit, autonóm szerkezeteit a színházi dramaturgia megújítására használja.
Ha elődöket, kapcsolódási pontokat akarunk találni, nyugodtan fordulhatunk a kortárs animációhoz, de ugyanolyan nyugalommal megnevezhetjük a kortárs színházművészet állócsillagait: Romeo Castelluccit és Robert Wilsont is. Ahogy pedig szürreális figuráival horrorba oltja a fantasyt (és viszont) az akár Dalít és Buñuelt is idézi.
 
A Mystery Magnet olyan világot teremt, amelyben a szomorúságból humor fakad, a prózaiságból varázslat születik, a félelem pedig izgalommá szelídül. A képzelőerő hatalom. Az előadás szereplői (köztük Warlop) teljesen eltűnnek a ruhák, parókák, kosztümök mögött/alatt. Warlopnak a színház majdhogynem kiállítóterem. A pillanatképekből összerakott előadás festékből, habból, füstből, átmeneti anyagokból formálódik egésszé majd le is bomlik a szemünk előtt. Érzéki és szubjektív világ/élmény, önfeledt és felelőtlen. Mi nézők meg valóban csak nézzünk és hagyjuk, hogy a képek visszanézzenek ránk.
 
„Ha a hagyományos színházból indulunk ki, ez a produkció olyan messzire megy ettől az ideától, amennyire csak képes. Nem véletlenül. Hiszen Miet Warlop a genti akadémián tanult és vizuális művész lett – darabjainak nincs is tehát drámai háttere. […] Számára minden a képpel kezdődik. Illetve a komédiával (slap-stickkel). Képekben gondolkodik, mozgó képekben, világos dramaturgia mentén. Valószínűleg nem is lehet a végeredményt színháznak nevezni, inkább olyan előadóművészetnek, amelyben a legkülönbözőbb dolgok férnek el egymás mellett.” (Részlet egy interjúból, amely a Miet Warlopot támogató belga produkciós iroda, a Campo, munkatársával, Kristof Bloommal készült.)


 
Rendezés és koncepció: Miet Warlop
Előadók: Christian Bakalov, Kristof Coenen, Sofie Durnez, Wietse Tanghe, Laura Vanborm, Miet Warlop és mások
Díszlet: Miet Warlop
Díszlet asszisztens: Sofie Durnez & Ian Gyselinck
Külső szem: Nicolas Provost
Namik Mackic-csal való beszélgetések alapján
Technika: Piet Depoortere
Produkció: CAMPO
Koprodukció: Kunstenfestivaldesarts, a NXTSTP keretében a Brussels & Göteborg Dance & Theatre Festival, az Európai Unió Kultúra programjának támogatásával, Vooruit Ghent.
 
www.mietwarlop.com
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Szerdától szombatig: 16h-19h
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h, vasárnap: 10h-14h.
  • Hétfőn és kedden zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek