Rózsavölgyi Zsuzsa: Medúza - premier

2400 Ft / diák: 1900 Ft
Általános bérlet érvényes
Ikerbérlet érvényes

Mélytengeri élővilágot elevenít meg 21 táncos Rózsavölgyi Zsuzsa Medúza című táncelőadásában. Gravitációt feledő táncmozdulatok, természeti hangok, hipnotikus atmoszféra. A szereplők mind az egyik legrangosabb tánciskola, a Salzburg Experimental Academy of Dance diákjai. Az előadás alapgondolata, hogy hogyan fejleszthetjük kötődésünket és együttérzésünket más élőlényekkel ezen a bolygón. Búvároknak, tengerszeretőknek kötelező!

A medúza körülöleli a közönséget hipnotikus hangulatával, és magával ragadja a mély egység élményébe. Ahonnan indulunk: Rózsavölgyi Zsuzsa és Terebessy Tóbiás 2014-es Lábán-díjra nominált Öreg tó című koreográfiája. Ám ezúttal 21 táncossal, a Salzburg Experimental Academy of Dance (SEAD) diákjaival pulzál a koreográfia.
 
A darab, amely a mozgás természetét mutatja be folyamatosan változó környezetben, egyszerre javaslat a változásra és a stabilitásra, azt vizsgálja, mindez hogyan nyilvánul meg az ökológiai rendszerekben. Koreografált homeosztázis, dinamikus egyensúly, a természet áramlása, és utalás Joanna Macy (környezetvédelmi aktivista, mélyökológus) koncepciójára: önmagunk zöldebbé formálására. Hogyan változik az emberek ego-énje öko-énné? Hogyan fejleszthetjük ki kötődésünket és együttérzésünket más élőlények felé ezen a bolygón? A közönség a 21 táncos segítségével tanúja lehet a mély tengerek táncának, láthatja és érezheti a kapcsolatot az emberi test és az élet más formái között.


 
Koreográfus: Rózsavölgyi Zsuzsa
Előadók: Alessio Scandale, Àngel Duran Muntada, Anna Bárbara Bonatto, Beno Novak, Delphine Hertsens, Elina Pohjonen, Elton Petri, Emma Riba Santuré, Fanny Didelot, Francesca Frewer, Hector Buenfil Palacios, Ilona Salonen, Inês Carijó, Jordan Deschamps, Laura Faarinen, Laureline Mejean, María Casares González, Michele Ferrer Azamar, Mufutau Yusuf, Myunghee Cho, Nathalie Baert
Zeneszerző: Sáry Bánk
Fény: Nagy Zoltán
Produkciós vezető: Rácz Anikó

SÍN Kulturális Központ, Salzburg Experimental Academy of Dance (SEAD), Osztrák Kulturális Forum

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek