Compagnie du Poivre Rose (FR/BE/CAN): Rózsabors

2800 Ft / diákjegy: 2200 Ft
Általános bérlet érvényes
Ikerbérlet érvényes
Új cirkusz bérlet érvényes

Egy hrabali kisfalu rövid, abszurd történetei kicsit kajla szereplőkkel, a cseh hegedűs, énekes Iva Bittová élőzenéjére. Vödrök és üstök minden méretben: fürdőkádként, dobként, esernyőként hasznosítva.
 
Egy bálra készülő arisztokrata család körül forog a cselekmény. Az inspirációt egy ’75-ös amerikai kult-dokumentumfilm adta (Grey Gardens), mely két olyan főnemesi unokatestvérről szól, akiknek dicsősége rég elkésett az éji homályban, de el nem hagynák összeomló uradalmukat. A kanadai-francia-belga-cseh társulat cirkuszi vizsgálódásának középpontjában a férfiasság-nőiesség kérdése áll, a cím is erre utal: a rózsabors színe és ereje pont olyan paradox, mint ahogy a darabban a fiatal nők szépek, de nyersek, a férfiak pedig táncolnak, de harapnak.


 
A társulat igazi története úgy kezdődött, hogy a quebec-i Claudel és Valérie, két fiatal cirkuszos, egyszer rájött, hogy ők igazából unokatestvérek. Méretben, gesztusokban és családi névben is összeillettek, megtetszettek egymásnak és két belgával meg egy franciával közös munkába kezdtek. Az öt előadó korábban a legnagyobb nemzetközileg ismert társulatokkal dolgozott (akik közül pár nálunk is járt már: 7 Fingers, Cirque du Soleil, James Thierrée, C!RCA, Cirque Éloize, stb.), de jelen előadással önálló útra léptek, a maguk urai, saját kreatív célokkal.
 
Előadók: Antoinette CHAUDRON, Thomas DECHAUFOUR, Claudel DOUCET, Imogen HUZEL / Valérie DOUCET, Amaury VANDERBORGHT
Élőzene: Iva BITTOVÁ
 
Rendező: Christian LUCAS
Fény: Olivier GRIMMEAU
Jelmez: Sandra DECHAUFOUR
Művészeti támogatás: Benjamin KAHN
 
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h.
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Keddtől vasárnapig: 16h-19h
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h.
  • Hétfőn zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek