Forte Társulat: Koto és Kaori - mesejáték 6-14 éves korig

1500 Ft / diákjegy: 1200 Ft
Trafó bérlet érvényes
gyerekjegy: 900 (3-14 éves kor között)
„Meséltem néhány városi embernek azokról a csodákról, melyeket saját szememmel láttam: a virágok alvásáról, a fűről, ami éjszaka betakarózik, a fejcsóváló bokorról, és arról is, hogy bizonyos növények tudnak számolni… Meghallgattak, de igazán nem hitték, amit mondok. Pedig még nem is beszéltem senkinek a fák emberrélevéséről...”

Horváth Csaba a Forte Társulat vezetője Dó, ré, mi címmel már készített gyerekeknek szóló előadást – most együttesével visszatér ehhez a világhoz, ha kicsit másként is: a fizikai színház nyelvén, tánc és beszéd sajátos ötvözésével. A társulat új partnereket is talált: a Kitchen Budapest munkatársainak személyében. Papp Gábor  és Sípos Melinda  izgalmas installációja pedig meghatározza a történet látványvilágát.

...Belefáradtam az élet küzdelmeibe. Megzavart utamon a rosszakarat, a hitetlenség, visszadöbbentett az emberek keménysége, kíméletlensége, ostoba harca: otthagytam hát őket s városaikat, mesterségesen épített kertjeiket, miket természetnek neveznek, és elvonultam a földnek egy apró völgyébe. Egy kis szigetre, ahol nincsenek magas és ijesztő épülethegyek, ahol nem érezzük magunkat kicsinek és gyöngének. Oda, ahol a táj vadregényes,és virágos hegyoldalak csábítják a szemet és lelket hosszú utakra. Itt szinte azt hisszük, hogy egyedül vagyunk ezen a Földön, ha néha a szél nem hozna felénk halk harangszót és távoli gyerekkacagást." (egy Kertész leveléből)

A beltéri növényfalak telepítésével foglalkozó svéd székhelyű cég, a GREEN FORTUNE magyar képviselői március 10-én, szombaton, a délelőtti előadás után gyerekeket tanítanak magokat, palántákat ültetni és a csemeték természetesen munkájuk eredményét gondozási útmutatóval haza is vihetik. A fiatalok szeretnék arra is felhívni a figyelmet, hogy városi körülmények között is lehetünk önellátóak azáltal, hogy az otthonunkban felismerjük a lehetőségeket, és akár a kimondottan az erre a célra kifejlesztett falikertekben fűszer-, gyógynövényeket, vagy éppen néhány tő paradicsomot gondozunk.
Luca: VATI Luca
Kertész:  SOMODY Kálmán
Hold : KÓTI Árpád (hangfelvételről)
Kotó és Kaori: MAENO Shiori és MASHIKO Yumeno/HIGUCHI Megumi
Kő; Kezek-fejek-lábak erdejének főnöke  KÁDAS József
Pad; Beszéd bolt tulajdonosa: ANDRÁSSY Máté
Kerti lámpa; Fény: SIMKÓ Katalin
Kút; Természet : BLASKÓ Borbála
Kerítés; Város  SIPOS Vera


Koncepció és szöveg/Idea and text: FÖLDEÁKI Nóra
Zene/Music: DÉS András
Illusztráció/ Illustration: MOCSÁR Zsófia
Jelmez/ Costume: BENEDEK Mari
Fényterv/ Light: PAYER Ferenc
Látvány/ Visuals: PAPP Gábor és SIPOS Melinda, a Kitchen Budapest munkatársai
Produkciós manager / Production Manager: SZÁMEL Judit
Projekt manager / Projekt manager: KOHÁRY Mária


Koreográfus-rendező: HORVÁTH Csaba
Támogatók: ARTE, NKA, NEFMI, Trafó Kortárs Művészetek Háza, Japán Alapítvány
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek