A Finnagora bemutatja: KARI HOTAKAINEN

ingyenes program
finnül, magyar tolmácsolással // irodalmi beszélgetés és dedikálás

A belépés díjtalan. A résztvevők vendégeink egy kávéra.

Az életkereskedő című, megjelenésekor azonnal elkapkodott könyv korlátozott példányszámban, a szerző dedikálásban a helyszínen megvásárolható.
 
 „Úgy vagyok vele, minél rondább környezet, annál jobb terep a munkára.”
 Kari Hotakainen

Kávézz az egyik legkiválóbb, legkedveltebb és legtöbbet olvasott kortárs finn íróval, Kari Hotakainennel, a finn hétköznapok megörökítőjével! Találó szóhasználata, humora és vitriolos társadalomkritikája szegényt és gazdagot egyaránt megnevettet.

Kari Hotakainen négy éve kis híján meghalt egy súlyos autóbalesetben. Minden megállt egy pillanatra, de az élet szerencsére folytatódott. Abban az évben jött volna Budapestre Az életkereskedő című regényének bemutatójára, ám a látogatás a hosszúra nyúló kezelések miatt meghiúsult. 

Most viszont itt lesz! Beszélgethetünk vele többszörösen díjazott regényeiről és az életről úgy általában. Hotakainen könyvtémáinál – mint például a gazdasági élet és a munka világának változásai – aktuálisabbat nehéz lenne találni 2016 Európájában. Műveit húsz nyelvre fordították le, két regényét magyarul is olvashatjuk.  

Kari Hotakainen beszélgetőtársa Kari Lumikero, a Magyarországon élő ismert finn újságíró lesz. A beszélgetésbe bekapcsolódik Hotakainen Futóárok utca című regényének fordítója, Patat Bence is. A program során részletek hangzanak el Az életkereskedő című műből.

Gyere és ismerd meg a kortárs finn irodalom egyik legfényesebb csillagát!

Moderátor: Kari LUMIKERO Beszélgetőtárs: PATAT Bence Támogató: Finnagora

www.finnagora.hu
 
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek